Співпраця провідних університетів України і Польщі: результати проміжного фінішу

9 червня 2016 року

Виповнюється п’ять років Угоді між навчально-науковим інститутом енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України і факультетом інженерії продукції Варшавського університету наук про життя (Wydział Inźynierii Produkcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie).
Саме у червні 2011 р., в рамках Договору про співпрацю між НУБіП України і Варшавським університетом наук про життя, відбулося підписання Угоди про створення спільної магістерської програми «Енергетика і автоматика біосистем».


За участю авторського колективу (з польської сторони - декана факультету А.Chochowski і заступника директора інституту І.Болбота, в.о. завідувача кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І.Мартиненка В.Решетюка) був розроблений навчальний план підготовки магістрів за вищезазначеною програмою, причому передбачалось отримання двох дипломів – польського і українського університетів. Скористалися цією чудовою нагодою випускники Ростислав Баценко і Станіслав Горбачевський, які захистили дипломи у минулому році.


Плідно попрацювали за цей період науково-педагогічні працівники, зусиллями яких опубліковано спільних 14 статей у збірнику наукових праць наших колег «Annals of Warsaw University of Life Sciences». За програмою Erasmus Mundus - Alrakis II відбулося стажування 2 українських (доценти В.Решетюк і В.Щербатюк) і 2 польських науковців (проф. А.Chochowski, аспірант A.Alekśijuk). Підготовлена науковцями обох університетів, за участю Національного університету харчових технологій, монографія «Innovative energy-saving technologies in biotechnological objects control». Протягом 2012 – 2014 р.р. проводились спільні наукові дослідження за темою «Smart Grid технології в системах енергоживлення та виробництвах з біотехнічними об’єктами», проведено Міжнародні наукові конференції - 2 на базі обох вишів - українського «Проблеми та перспективи розвитку енергетики, електротехнологій та автоматики в АПК» і 2 – на базі польського («Współczesne Aspekty Inżynierii Produkcji») .


…Такі результати породжують нові визнання. Так 25 квітня ц.р. Рада механічного факультету Люблінської політехніки визнала завідувача кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І.Мартиненка, професора В.П. Лисенка рецензентом докторської дисертації Міхала Автонюка (Michał Awtoniuk) «Моделювання процесів кліматизації в технології виробництва шампіньонів»!
Переконані, що тільки копітка, щоденна праця буде запорукою міжнародної інтеграції обох навчальних закладів, просування наукових досліджень нашого університету на ринки Європи, укріплення культурно-просвітницького «мосту» через Буг.

P.S. …дякуємо за підтримку і сприяння у реалізації цього проекту керівників структурних підрозділів нашого університету і особисто, ректора С.М.Ніколаєнка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В.Козирський, - директор ННІ енергетики, автоматики І енергозбереження

В.Решетюк, доцент кафедри автоматики і робототехнічних систем ім. акад. І.І.Мартиненка
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook