Гуманітарно-педагогічний готується до червневої вченої ради: звітують наставники груп

13 червня 2016, 15:46

На гуманітарно-педагогічному факультеті триває підготовка до червневої вченої університету.

З метою перевірити роботу наставників академічних груп на факультет 9 червня завітали декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков і завідувач кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Віктор Ладиченко, яких і представив учасникам зібрання декан Василь Шинкарук. Перевірку було організовано у формі звіту, під час якого наставники мали нагоду порівняти власну роботу з діяльністю колег, обговорити актуальні проблеми кураторської діяльності, поділитися досвідом із молодими педагогами.

Перш за все, Тараса Євсюкова і Віктора Ладиченка цікавили питання, чи є особливості роботи зі студентами різних курсів, а особливо з першокурсниками і магістрами; чи триває виховна робота під час виробничої практики; як висвітлюють свою роботу куратори на сайті кафедри, факультету, університету. Поцікавилися і тим, чи знають куратори, хто зі студентів групи проживає в гуртожитку, чи є правопорушення, скільки студентів мають академзаборгованості, чи були відраховані і за що, чи проводили з ними роботу, а також перевірили документацію (журнал наставника академічної групи, звіти про виконання, фото-звіти про виховні заходи тощо).

Особливу увагу під час перевірки науково-педагогічні працівники факультету звернули на специфіку виховної роботи зі студентами перших курсів. Куратори 1-го курсу спеціальностей «Соціальна педагогіка» та «Філологія» гідно презентували результати своєї роботи: усі студенти успішно впоралися із виконанням навчального плану, інтегрувалися в студентське середовище, стали активними учасниками загально університетських свят, підготували такі заходи, які вразили не лише представників гуманітарно-педагогічного, а й майбутніх роботодавців.

Студентам гуманітарно-педагогічного можна позаздрити: вони долучились до волонтерської роботи, відвідали культурні центри України (Києва та Львова), залучились до профорієнтаційної роботи, наполегливо опановували основи професійної діяльності.

Не оминули куратори й проблему виховної роботи, яка здійснюється під час навчально-виробничих практик. Наголосили: специфіка діяльності соціальних педагогів та філологів самодисциплінує та мотивує студентів.


Проте відзначили й недоліки – варто поліпшити спортивну роботу. Хоча й у цій царині було чим похвалитися: Олег Паляруш став майстром спорту, Анна Мороз зайняла друге місце з бігу на Спартакіаді НУБіП з легкої атлетики, а Олександра Колісник – третє місце зі стрибків у довжину з розбігу.

 

Тарас Євсюков і Віктор Ладиченко були приємно вражені активністю, небайдужістю кураторів – кожному було що сказати, кожен з любов’ю та повагою характеризував своїх студентів.

Такі результати не випадкові – це цілеспрямована згуртована діяльність як кураторів, так і деканату

Людмила Омельченко

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook