Представники посольства знайомляться із науковими розробками нашого вишу

15 червня 2016 року

 14 червня п.р. відбувся візит делегації посольства Королівства Нідерландів в Україні на провідні підприємства нашого регіону. До складу делегації входили нинішній радник посла з питань сільського господарства Еверт Ян Краєнбрінк (у якого завершилася чотирирічна каденція і буде працювати у відповідному посольстві у Токіо), Каролін Спаанс (новопризначений радник посла) Катерина Тушинська і Аліна Білан (асистенти радника).


Метою поїздки було ознайомити новопризначеного радника з можливостями співпраці для голландських компаній на українському ринку і їх подальшого розвитку. Зокрема, були відвідані об’єкти, де локалізовані зусилля українських і голландських виробників: ТОВ «Агріко Україна», офіційний представник голландського кооперативу AGRIKO в Україні; ПАТ «Комбінат «Тепличний», де повною мірою реалізовані найсучасніші технології вирощування овочів способом малооб’ємної гідропонної технології; всесвітньо відома селекційно-насіннєва компанія «Рійк Цваан» розпочала свою діяльність в Україні у 1998 році, а в 2000 – відкрила дочірнє представництво ТОВ «Рійк Цваан Україна» і Науково-практичний Центр тепличних технологій у Межигір’ї, де проводять свої дослідження науковці кафедри автоматики і робототехнічних систем ім. акад. І.І.Мартиненка, яку представляли професор Віталій Лисенко, автор цих строк і аспірант Богдан Куляк.
Про структуру Центру, його основні завдання розповіла гостям Тетяна Задоя. Вчені кафедри представили свої експериментальні дослідження теплиці, як біотехнічної системи з метою побудови на цій основі інтелектуальних систем керування, розповіли про співпрацю із голландськими компаніями Delphy і Philips, окреслили проблеми і перспективи подальшої інтеграції у європейське освітнє товариство.


Пані Каролін Спаанс високо оцінила проведені роботи та пообіцяла всебічну підтримку із голландської сторони у просуванні і реалізації цього проекту.
Принагідно, хотілося б подякувати пану Еверту Яну Краєнбрінку за плідну співпрацю протягом його перебування в Україні та побажати нових здобутків під час виконання нової місії, а також асистентам радника Катерині Тушинській і Аліні Білан.


Володимир Решетюк, доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І.Мартиненка

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook