Студенти університету проходять бакалаврський курс «Радіоактивність та ядерна енергетика» в Нідерландах

27 червня 2016 року

     Завершився перший тиждень VI Міжнародного бакалаврського курсу «Радіоактивність та ядерна енергетика», організованого факультетом захисту рослин, біотехнологій та екології та Інститутом охорони довкілля Університету Вагенінген (Нідерланди). Цього року в курсі беруть участь 33 студенти з Нідерландів та 22 студенти з України.

     Протягом першого тижня, який проходив на базі Університету Вагенінген (Нідерланди), студенти ознайомились з університетом та відвідали Музей Великої Вітчизняної війни. Провідні фахівці в галузі радіоекології та ядерної енергетики ознайомили студентів з політикою, технологією та громадською думкою про ядерну енергетику, атомними електростанціями та зеленою енергетикою. Студенти опанували навики роботи на сучасних приладах радіаційного та дозиметричного контролю, прийняли участь у тренінгах по міжкультурній комунікації та отримали завдання для досліджень на другий тиждень.

     Другий тиждень міжнародного курсу проходитиме вже у стінах НУБіП України на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології, координаторами курсу в нашому університеті є заступник декана факультету Юлія Рибалко та асистент Олена Епельбойм. В Україні учасників чекає робота в радіобіологічній та радіоекологічній лабораторії, поїздка в Зону відчуження, лекції провідних українських вчених, чемпіонат по міні-футболу та підведення підсумків.

Олександр Пархоменко 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook