Фінсько-Український Форум з сільського туризму у Вінниці

11 липня 2016 року
Вінниця

 

 25-27 червня 2016 року в місті Вінниця відбувся всеукраїнський Форум, присвячений розвитку сільського туризму в Україні в рамках мережевого проекту «Image Mapping», що відбувається за підтримки посольства Фінляндії в Україні.


        У Форумі взяло участь понад 70 фахівців, зацікавлених у розвитку сільського туризму в своїх громадах та загалом в Україні: власники та працівники агро-садиб та інших суміжних комплексів сфери послуг у сільській місцевості, активісти із малих громад, члени спілок та організацій з розвитку сільського туризму, члени фондів громад, працівники профільних державних відомств та установ (працівники заповідників, музеїв етнографії, управлінь та відділів туризму обласного чи районного рівнів, селищні чи сільські голови та депутати місцевих рад), сільські культмасові працівники і митці, представники туристичних фірм.
         На форумі з доповіддю: «Особливості освітніх програм для власників агросадиб» виступила завідувач кафедри аграрного консалтингу та сервісу НУБіП України д.е.н., професор Кальна-Дубінюк Т.П. Вона не тільки розкрила можливості надбання знань з організації та ведення сільського туризму, а й провела профорієнтацію щодо вступу на бакалаврську програму «ТУРИЗМ» з напрямом сільського туризму, що вперше відкривається в НУБіП України.


    Тематика інших виступів на Форумі стосувалась таких актуальних питань, як сільський туризм в розрізі процесу децентралізації, використання місцевого продукту та міжсекторної взаємодії в громаді, інструменти місцевого фонд-райзингу задля розвитку справи сільського туризму тощо.
           Були представлені нові напрями розвитку сільського туризму такі, як апітуризм, етнотуризм, історико архітектурний туризм, навчальний,
мисливський, рибальський, паломницький і навіть астрономічний туризм асоціації «Темне небо».

           Під час форуму відбувались майстер класи з дегустацією зелених коктейлів, створення креативних маршрутів «Живих картин» тощо. Були організовані відвідування агросадиб з розвинутими програмами для відпочиваючих та дегустацією страв національної кухні.


             Форум пройшов цікаво, на високому професійному рівні і показав велике значення для України сільського туризму, що сприятиме розвитку сільських територій, забезпечуючи зайнятість сільського населення, зміцнення місцевих громад.


Ірина Кудінова,

к.е.н., доцент
кафедри аграрного

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook