День поля 2016

7 липня 2016, 8:16

 6 липня 2016 року. На базі університетських навчально-дослідних господарств відбувся традиційний День поля, де господарники і науковці звітували ректору університету Станіславу Ніколаєнку про проведену за рік роботу.

 

 На дослідних ділянках знайшлося місце і для п’яти сортів соняшнику (науковий парк НУБіП разом з фірмами «АгроРост» та «Агроскоп» працює над тим, аби визначити, які з них найбільш придатні для умов наших господарств), кукурудзи на силос (професор Микола Патика працює над технологією внесення бактеріальних добрив на вегетуючих рослинах). Про це проінформувала старший науковий співробітник НДЧ Ірина Артемчук.

 

А далі настала черга виробничих посівів, знайомство з якими розпочали з відділення «Гвардійське» НДГ «Великоснітинське» ім. О. Музиченка. Дякуючи деканам Миколі Долі і Віктору Забалуєву за постійну допомогу, директор господарства Микола Журавель представив посіви зернової кукурудзи (яку разом з інвесторами висіяли на площі в 176 га) та соняшнику (технології науковців університету та препарати українського об’єднання «Укравіт» забезпечили виняткову чистоту посівів від бур’янів, причому це обійшлося принаймні вп’ятеро дешевше порівняно із застосуванням іноземних аналогів). За словами Миколи Долі, кукурудза на всіх полях за останні п’ять років виглядає найкраще.

прес-центр факультету

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook