СПІВПРАЦЯ ІЗ ПОЛЬСЬКИМИ КОЛЕГАМИ ОТРИМАЛА НОВИЙ РОЗВИТОК

24 липня 2016 року

     15 липня 2016 р. у стінах Люблінської політехніки (Польща) відбувся публічний захист докторської дисертації Міхала Автонюка «Моделювання процесів кліматизації в технології виробництва грибів» (науковий керівник професор, завідувач кафедри Варшавського університету наук про життя Анджей Хоховські, який активно бере участь у програмі подвійних дипломів, що діє між SGGW і НУБіП України).


     Одним із трьох рецензентів (у нас опоненти) наукової роботи М.Автонюка, призначених Вченою радою Люблінської політехніки, був завідувач кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І.І. Мартиненка професор В.П. Лисенко (напрям його наукової діяльності співпадає із тематикою дисертації М.Автонюка).

     М. Автонюк успішно захистив дисертацію, проте сама процедура захисту дещо відрізняється від прийнятої в Україні.

     Відмінність полягає у тому, що рецензенти і науковий керівник беруть участь у таємному голосуванні, а сама наукова робота оцінюється не лише якісно, а й кількісно, у балах. На оцінку впливають результати таємного голосування, публікації автора. Їх до уваги береться обмежена кількість, не більше 6. При цьому враховується індекс цитування кожної публікації, а до уваги береться лише частка автора.


    Таким чином, до змісту співпраці із польськими колегами, котрий полягав до нині в реалізації освітньої складової, долучилась наукова. Впевнені, що ця складова отримає подальший розвиток.

Володимир Решетюк, доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І.Мартиненка

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook