Ректорат: якісне проведення вступної кампанії та активізація темпів ремонтних робіт

25 липня 2016 року

 25 липня 2016 року. Під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. Розпочав його ректор з аналізу вступної кампанії, стану надходження заяв від вступників та виокремив спеціальності, де прогнозується напруга з якісним виконанням державного замовлення – це стосується економічних напрямів, деяких технічних, лісівничих. Важливо не допустити до навчання не підготовлених абітурієнтів. Відповідно директори ННІ та декани факультетів повинні звернути на них особливу увагу, провести додаткові профорієнтаційні заходи. Детально ситуація буде розглядатися на засіданні приймальної комісії по обіді. 

 
Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша зупинився на організації навчально-виробничих практик для студентів на передових підприємствах. Як зазначив Станіслав Ніколаєнко, разом зі студентами відповідні стажування мають проходити і викладачі, особливо ті, хто не має виробничого досвіду. Буде розроблений відповідний план практичної підготовки, за яким науково-педагогічні працівники зможуть вивчити досвід діяльності передових компаній в тій чи іншій галузях. 
 
Учений секретар Оксана Барановська доповіла про підготовку до серпневого засідання вченої ради. Готується збірка аналітичних матеріалів, в якій кожен факультет, навчально-науковий інститут, чи кафедра зможуть побачити своє місце і роль в освітньо-науковому процесі в університеті. Також планується видання спеціального випуску газети «Університетський кур’єр» - з узагальненими матеріалами і завданнями для колективу на наступний рік.
 
Радник ректора Дмитро Войтюк виказав пропозицію щодо продовження роботи комісії з оптимізації структури університету.
 
Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко повідомив про підготовку вже 60 наукових проектів для участі в конкурсі Міністерства освіти і науки. Окрім того, очільник університету акцентував увагу на необхідності активізації роботи кафедр з бізнесом: консультування, дорадництво, виконання дослідів для підприємств – не повністю використаний резерв.
 
Директор студмістечка Сергій Стецюк доповів про хід ремонтних робіт в гуртожитках. На 80% проведене облаштування місць загального користування, на цьому тижні всі зусилля концентруються на ремонтах кімнат. Доповнив його інформацію директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталій Коваленко, який зазначив, що частина деканатів вже підготувала кімнати для першокурсників. Триває перевірка гуртожитків з метою приведення їх в належний стан до початку нового навчального року.
 
Традиційно проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про ремонтні роботи. Так, за планом йде реконструкція аудиторій 233 та 228 у корпусі №10, у гуртожитках №5 та 8 облаштовуються місця загального користування. За програмою енергозбереження виконується масова заміна ламп на світлодіодні, відключають від електропостачання об’єкти, які у літній період не задіяні в діяльності університету тощо. Приємною новиною стане початок монтажу двох теплопунктів у навчальному корпусі №4, запланований на цей тиждень.
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін надав інформацію про збирання врожаю в навчально-дослідних господарствах, підготовку до посівної кампанії. Також він доповів про перебіг вступних випробувань для випускників коледжів і технікумів, зазначивши, що в цьому році вони підтвердили високу об’єктивність.
 
Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Валерію Іщенку, Сергію Кваші, Віталію Коваленку та Сергію Стецюку – активізувати підготовку гуртожитків і корпусів до нового навчального року. Оксані Барановській – звести проект рішення серпневої вченої ради. Сергію Кваші – взяти участь у прийнятті присяги курсантами кафедри військової підготовки. Проректору з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадиму Ткачуку – провести аналіз діяльності служби харчування та внести пропозиції щодо оптимізації ННЦ міжнародної діяльності.
 
На ректораті розглядалися і інші питання життєдіяльності університету.
 
Денис Рудень
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook