На Одещині із залученням потенціалу НУБіП планується будівництво високопродуктивної біогазової установки

26 серпня 2016 року

     У м. Райсбах (Нижня Баварія, Німеччина) відбулася робоча зустріч, метою якої стало обговорення проекту будівництва високопродуктивної біогазової установки в Україні, а саме в Одеській області.

     Делегація з України побувала на двох біогазових установках, що працюють на побічних продуктах, отриманих у процесі сільськогосподарського виробництва, зокрема волокнистих матеріалах (солома та інше). Як розповідає координатор проекту з української сторони, директор Бережанського агротехнічного інституту Василь Павліський, під час огляду цих установок була можливість обмінятись досвідом і особисто поспілкуватися з їх операторами. Тож про переваги та недоліки можна було судити у безпосередньому спілкуванні.

     Робоча зустріч отримала продовження безпосередньо на фірмі Snow Leopard Project. Координатор проекту з німецького боку – керуючий справами ТзОВ з економічного і структурного розвитку “Гартмут Дюбик” Гартмут Дюбик дав оцінку десятирічної німецько-української співпраці з цього питання. Презентація спеціального методу фірми SLP з високоефективного виробництва біогазу на основі органічних відходів дала можливість детальніше ознайомитись із новою технологією виробництва біогазу. Учасники зустрічі обговорили техніко-економічні розрахунки із урахуванням робіт, які може виконати українська сторона, а також можливості фінансування будівництва біогазової установки.

Валентин Обрамбальський

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook