Виїзний науково-практичний семінар «Декоративне розсадництво України: сучасний стан, проблеми та перспективи»

31 серпня 2016, 14:14

В останні дні липня на базі одних з кращих деревних розсадників центральної частини України  «ПП Науменко» та «Форест-К» проведено виїзний науково-практичний семінар «Декоративне розсадництво України: сучасний стан, проблеми та перспективи», активними учасниками якого стали викладачі та дипломники кафедри лісовідновлення та лісорозведення.

Головна мета семінару полягала в ознайомленні з особливостями становлення, сучасними проблемами діяльності з розмноження, вирощування та реалізації садивного матеріалу деревних рослин  і найбільш характерними  трендами розвитку приватного декоративного розсадництва країни. Родзинкою семінару було те, що власниками обох підприємств є випускники Навчально-наукового інституту В.М. Науменко та П.П. Гоголюк, які завдяки багажу знань. отриманих в університеті не тільки власноруч  створили підприємства, а і довели їх до рівня передових декоративних розсадників європейських країн. Тому учасники семінару з числа студентів мали прекрасну нагоду  отримати реальний приклад успішної організації сучасного декоративного розсадництва, а і побачити той рівень, який раніше можна було побачити тільки за кордоном та знайомитися і набути певних навичок з сучасних технологій розмноження деревних рослин та виробництва сучасних видів їх садивного матеріалу.

 

Спеціалізацією декоративного розсадника «ПП Науменко» є вегетативне та насіннєве розмноження широкого асортименту деревних рослин та отримання їх вихідного садивного матеріалу із закритою не травмованою кореневою системою в маломірних контейнерах (головним чином в Р9).

Декоративний розсадник «Форест-К», що постійно нарощує обсяги виробництва високоякісного, великомірного садивного матеріалу шпилькових порід спеціалізується на дорощуванні імпортованого садивного матеріалу у відкритому ґрунті та реалізації  рослин з комом ґрунту.

Власники розсадників ґрунтовно підготовилися і щедро ділилися набутим досвідом виробництва декоративного садивного матеріалу різних видів.

Учасники семінару не тільки мали змогу познайомитися з передовою технологією та оцінити високу культуру виробництва, а і отримати змістовні та вичерпні відповіді на усі запитання.

Враховуючи непересічну цінність розсадників і перспективу використання їх досвіду в справі підготовки фахівців за спеціалізацією «Декоративне розсадництво», кафедрою спільно з дирекціями розсадників обговорено напрямки та плани подальшої співпраці.

На прощання учасники виїзного науково-практичного семінару висловили слова вдячність керівництву ННІ ЛіСПГ та дирекціям розсадників «ПП Науменко» і «Форест-К» за здобуті знання та практичний досвід.

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook