Перевірка всіх магістерських та дипломних робіт студентів університету на плагіат стає обов’язковою

12 вересня 2016 року

 

     Національний університет біоресурсів і природокористування України у 2016 році розпочав співпрацю з українською компанією ТОВ «Антиплагіат» сервіс Unplag (unplag.com), яка займається розробкою програмного забезпечення для виявлення плагіату в академічних роботах.

     Відтепер усі магістерські та дипломні роботи, які готують студенти університету, будуть перевірятися на плагіат за допомогою Unplag.com. Роботи, що не пройшли перевірку на плагіат або у яких був знайдений плагіат, не будуть допущені до захисту.

     Студенти повинні додержуватись правил академічної доброчесності та ставити посилання до запозичених уривків тексту, дотримуючись при цьому правил цитування та оформлення списку використаних джерел для того, щоб сервіс перевірки на плагіат міг ідентифікувати їх саме як цитати, а не як плагіат. Запозичені уривки тексту без посилань враховуються як плагіат.

     Використання спеціалізованого інструменту для перевірки на плагіат дозволить університету значно підвищити якість навчання, а також перевіряти академічні роботи на більш професійному рівні, запобігаючи плагіату і зберігаючи при цьому час.

    Unplag – це он-лайн інструмент для швидкої перевірки студентських та наукових робіт на плагіат, створений українською командою. Сервіс успішно працює закордоном (США, Європа), а також у багатьох українських ВНЗ. Unplag не лише пропонує програмне забезпечення, а й несе освітню функцію, привертаючи загальну увагу до проблеми академічного плагіату.

Олена Глазунова,

декан факультету інформаційних технологій 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook