Програма енергозбереження на факультеті землевпорядкування триває!

19 вересня 2016 року

Враховуючи жорсткі економічні реалії, реалізація режиму суворої економії в НУБіП України належить до п'яти стратегічних завдань, які були узагальнені ректором Станіславом Ніколаєнком на розширеному засіданні Вченої ради Університету 26 серпня 2016 року.

Планом розвитку факультету землевпорядкування на 2016 рік передбачено низку завдань, спрямованих на розв'язання проблем енергозбереження у навчальному корпусі №6. Одним із таких завдань є заміна люмінесцентних ламп на економічні LED лампи у лекційних аудиторіях закріплених за факультетом.

Такі роботи було проведено днями. Виконати їх стало можливим за фінансової підтримки Ради роботодавців факультету землевпорядкування та за технічної допомоги фахівців ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Загалом було проведено заміну 96 люмінесцентних ламп в аудиторії 126 навчального корпусу №6. Тепер ця аудиторія оснащена не лише мультимедійним проектором та інтерактивною дошкою, а й економним освітленням.

Проведені роботи дозволять знизити фінансові витрати університету на освітлення цієї аудиторії на 65%, а самоокупність цих ламп буде забезпечена вже через 2100 годин їхньої роботи. Принагідно хочемо висловити щиру вдячність колегам з ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження зокрема директору Володимиру Козирському та його заступнику Семену Волошину за проведені роботи з розрахунку і проектування штучного освітлення у лекційних аудиторіях 6-го навчального корпусу та заміну ламп освітлення.

Подальшими кроками  у реалізації програми енергозбереження на факультеті землевпорядкування будуть аналогічні роботи у лекційній аудиторії 112 і встановлення автоматизованого теплопункту у 6-му навчальному корпусі.

 

Тарас Євсюков,

декан факультету землевпорядкування

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook