Професор кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології О. В. Яблонська – мікробіолог-експерт у передачі "Страсті за ревізором" на Новому каналі

20 вересня 2016, 20:06

7 квітня 2016 року команда проекту "Ревізор" була запрошена у м. Суми, де провела ревізії супермаркету, готелю, кімнат відпочинку на вокзалі та інших місць. На складі одного відносно охайного супермаркету журналіст-ревізор Вадим Абрамов виявив неналежне зберігання та сусідство сирих і готових рослинних та мясних продуктів, після чого в торговій залі купив котлету для подальшої мікробіологічної експертизи. Проведена експертиза виявила підвищений вміст МАФАнМ (мезофільних анаеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів).

При пошуку інформації щодо МАФАнМ у фаршевих продуктах інтернет вивів журналістів Нового каналу на статтю «Мікробіологічні показники якості фаршевих швидкозаморожених напівфабрикатів на основі прісноводних морських гідробіонтів» авторства вчених НУБІП України – доктора вет. наук, проф. Яблонської О.В., доктора техн. наук, проф. Лебської Т.К. та асистента Козлової С.Л. (2012).

Для коментування і пояснення результатів мікробіологічної експертизи журналісти Нового каналу запросили професора кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології О. В. Яблонську в якості мікробіолога-експерта у передачу "Страсті за ревізором" на Новому каналі. Оксана Валентинівна пояснила походження мезофільних анаеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів, шляхи їх ймовірного потрапляння у продукти та небезпеку, яку вони можуть викликати при поїданні таких продуктів людьми.

Журналісти Нового каналу та глядачі залишилися задоволені такою глибокою та пізнавальною розповіддю, а Яблонська Оксана Валентинівна пообіцяла і надалі надавати консультації з мікробіології проектам «Ревізор» та «Страсті за ревізором».

19 вересня 2016 року Новий канал показав запис цієї передачі, яку можна переглянути тут.

Яблонська О.В.

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook