Відбулась відкрита лекція з ветеринарної токсикології доцента Г.В. Бойка

23 вересня 2016 року

21.09.2016 р. в аудиторії 101 блок Д корпусу №12 відбулася відкрита лекція кандидата ветеринарних наук, доцента кафедри фармакології та токсикології Бойка Г.В. на тему «Токсикологічна характеристика фосфорорганічних сполук (ФОС)» для студентів четвертого курсу ОС «Бакалавр» факультету ветеринарної медицини.

 

На лекції були присутні заступник декана факультету ветеринарної медицини, доцент Данілов В.Б., завідувач кафедри фармакології та токсикології, професор Духницький В.Б., доцент Іщенко В.Д., старший викладач Деркач І.М., асистент Тимошик Ю.В., відповідальна за проведення відкритих лекцій на факультеті ветеринарної медицини, доцент Бойко Н.І.

Тема лекції актуальна, оскільки фосфорорганічні пестициди широко використовуються у сільському господарстві в якості гербіцидів, для дезінсекції складських приміщень і обладнання, а також у ветеринарній медицині в якості інсектицидів та акарицидів. За час лекції були висвітлені такі питання: класифікація ФОС, механізм токсичної дії ФОС на організм тварин, лікування тварин та заходи профілактики отруєнь тварин ФОС.

Викладач виявив добре володіння матеріалом, лекція була доступною і зрозумілою для студентів. За результатами анкетування було відзначено, що лекцію прочитано на високому рівні.

Доцент кафедри фармакології та токсикології В.Д. Іщенко

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook