У центрі уваги ректорату підготовка до опалювального сезону, осінньо-польові роботи та економія енергоресурсів

26 вересня 2016 року

      26 вересня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. Відкриваючи його, очільник університету виказав низку тривог, які турбують адміністрацію. По-перше, підготовка до зими, опалювального сезону. Мова йде як про стан мереж, так і фінансову основу. Маємо певний дефіцит коштів, який зможемо здолати лише за жорсткої економії. По-друге, проведення осінньо-польових робіт. Тривалий час немає необхідних опадів, посіви не сходять. Як надалі розвиватиметься ситуація спрогнозувати важко. По-третє, стан енергозбереження. Проректору з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерію Іщенку доручено створити комісію, яка перевірить ефективність використання електрики в навчальних корпусах. 

     Щодо планування роботи, то цей тиждень буде насиченим на події. Сьогодні ректор університету візьме участь у нараді з Прем’єр-Міністром України Володимиром Гройсманом, де обговорюватимуться нагальні питання реформування освітньої і наукової галузей. 27 вересня відбудеться засідання ректорату, 28 – вченої ради. Також заплановано проведення ряду наукових конференцій та круглих столів. 

     Проректор з навчальної та виховної роботи Сергій Кваша доповів про хід формування правил прийому до вищих навальних закладів на 2017 рік. У полі зору ННЦ виховної роботи та соціального розвитку – обрання керівництва органів студентського самоврядування в гуртожитках. Ректор Станіслав Ніколаєнко дав доручення навчальній частині провести навчання з підготовки навчально-методичного забезпечення для лабораторних робіт, перевірити якість їх проведення.

     Учений секретар Оксана Барановська презентувала план діяльності ректорату на жовтень та доповіла про результати перевірок факультету конструювання та дизайну і Бережанського агротехнічного коледжу, звіти яких заслуховуватимуться на вченій раді.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про низку підписаних міжнародних угод, які стосуються видачі подвійних дипломів та розширення співпраці з європейськими партнерами. За програмою Еразмус+ шість студентів навчатимуться в Тріздорфі, ще чекаємо підтвердження з іспанського університету Лейда. Проректор підняв питання роботи комп’ютерної мережі університету, яка останнім часом дає збої. За його словами, комутаційне обладнання вже фізично застаріло і потребує заміни. Поки що воно ремонтується власними силами.

      Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на посівній кампанії, проведенні експертиз наших наукових проектів в МОН, необхідності продовження роботи деяких спеціалізованих вчених рад.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав низку доручень. Валерію Іщенку – контролювати відновлювальні роботи в корпусі №3, проаналізувати стан підготовки до опалювального сезону, розглянути план ремонтних робіт на 2017 рік спільно зі студентським самоврядуванням, вирішити ситуацію з гарячою водою в гуртожитках №2, 3, 8, розробити проект озеленення території, зокрема насаджень дерев. Вадиму Ткачуку – узгодити проект бюджету університету на 2017 рік, контролювати режим економії та якість харчування в їдальнях. 
     Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook