СТАРТУВАВ ШВЕЙЦАРСЬКО-УКРАЇНСЬКИЙ ПРОЕКТ ЗІ СТВОРЕННЯ СИСТЕМИ КОНТРОЛЮ ЗА БЕЗПЕЧНІСТЮ МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ

27 вересня 2016 року
ул. Малопідвальна, 10, офіс 1, Київ 01001, Україна

 

Аспірантка кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК завідувач науково-дослідним хіміко-токсикологічним відділенням Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи Тетяна Євтушенко прийняла участь у обговоренні і технічній підтримці створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні.

Загальна мета проекту полягає у підтримці створення та впровадження в Україні сучасної системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у молочному ланцюгу додаткової вартості в Україні.

Діяльність проекту спрямована, з одного боку, на надання технічної допомоги Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, щоб розробити і ввести в дію сучасну систему інспектування безпечності харчових продуктів на основі оцінки ризиків у молочному ланцюгу додаткової вартості.

З іншого боку, діяльність спрямована на надання допомоги молокопереробному виробництву у запровадженні консультативної програми для поліпшення виробництва безпечного та високоякісного молока на рівні первинного виробництва. Проект також визначить нагальні потреби у обладнанні, щоб підтримати впровадження системи інспектування безпечності харчування та надати обмежену кількість обладнання, виходячи з оцінки потреб.

Один з компонентів цього проекту - це залучення приватного сектору до системи контролю безпечності продуктів харчування.

Мова йде про сприяння приватному сектору виробництва (зокрема, переробникам молока, фермерам та перевізника молока) у виробництві безпечного молока та молокопродуктів високої якості для споживачів України  та за кордоном через діяльність, спрямовану на цільове інформування та розвиток потенціалу.

Недостатня відповідність європейським і міжнародним стандартам безпеки харчових продуктів – це основна перешкода для виходу України на ринки ЄС. Тому діяльність проекту спрямована, з одного боку, на надання технічної підтримки, а з іншого боку, на допомогу молокопереробній галузі для поліпшення виробництва безпечного та високоякісного молока на рівні первинного виробництва. Проект реалізує швейцарська консалтингова компанія SAFOSO за підтримки Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань - ДСШЕП (SECO).

Владислав Сухенко,

завідувач кафедри стандартизації

та сертифікації с.г. продукції

 

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook