2018-2023

У 2022 р. кафедра відсвяткувала своє двадцятиліття. Протягом останніх п’яти років склад кафедри зміцнився, поповнився новими науковцями. До колективу кафедри увійшли Олена Чомахашвілі, Світлана Авраменко, Анна Мельник, Тарас Панталієнко, Олена Попова.

Протягом останніх п’яти років силами членів кафедри було видано 7 навчальних посібників: (6 одноосібно та 1 у співавторстві).Серед них6 1) Протосавіцька Л.С. Історія держави і права України: навчальний посібник у схемах, 2019; 2) Єрмоленко І.М. Історія держави і права зарубіжних країн (стародавній світ, середні віки) у схемах: навчальний посібник, 2020; 3) Попова О.В. Правова культура особистості:навчальний посібник зі схемами, 2021; 4) Єрмоленко І.М. Історія держави і права зарубіжних країн (Новий, Новітній час) у схемах: навчальний посібник, 2021; 5) Качур В.О. Етапи становлення вчення про політичну культуру та головні підходи до її дослідження. Вступ до правової політології: навчальний посібник / за заг. ред. В.О. Семківа., 2021; 6) Попова О.В.  Нормотворчий процес та правозастосування:навч.посіб. 2022; 7) Єрмоленко І.М. The history of the state and the law of foreign countries (New, Modern times) in schemes: stude guide, 2022.

Викладачами кафедри було видано 37 науково-методичних розробок.

Науково-педагогічними працівниками було захищено 1 докторську (Сергій Козін), 5 кандидатських дисертацій (Карім Ємельяненко, Віталій Вітів, Артем Вітко, Наталія Поліщук, Віта Пономаренко).

За цей період було видано 4 монографії (3 одноосібно, 1 у співавторстві). Крім того, викладачі кафедри долучилися до написання колективних монографій (усього 8). Творчий доробок кафедри за період з 2018 по 2022 роки поповнився участю у написанні 11 науково-практичних коментарів до законів, 7 авторськими свідоцтвами, 65 науковими статтями у вітчизняних фахових виданнях та 9 іноземними, 16 статтями в міжнародних базах Scopus та Web of Sciense. НПП кафедри взяли активну участь у 55 міжнародних та 31 всеукраїнських  та 5 внутрівузівських конференція.

Крім того кафедра кожного року організовує і проводить науково-практичну конференцію «Проблеми юридичної науки очима молодих науковців» і видає електронний збірник наукових праць учасників конференції як студентів так і викладачів.

З 2019 по 2021 роки тривала робота над науково-дослідною темою - НДР 110/11- пр-2019 «Розробка ціннісно-правової стратегії розвитку правової культури в Україні у контексті протидії сепаратизму».

У 2022 році розпочато роботу над ініціативною науково-дослідною  темою : 0122U002639 «Роль правових цінностей у забезпеченні сталого розвитку держави» (наукова керівниця - Віра Качур).

Продовжують функціонувати три студентські наукові гуртки - «Клуб юних теоретиків» (Віра Качур), «Дискусійний клуб «De Jure!» (Людмила Протосавіцька) та «Історико-правничі студії» (Ірина Єрмоленко. У 2021 рокі студенти Дмитро Грігалашвілі та Олеся Сокол взяли участь у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт  та отримали відповідно дипломи І та ІІ ступеня. В 2022 студентка Аліна Гузик прийняла участь в І етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт і отримала диплом І ступеня. У 2022 році гурток «Клуб юних теоретиків» посів І місце на ХІ Фестивалі студентської науки – 2022.

Продовжується радиція проведення Тижня правових знань. У 2021 році започатковано просвітницький проєкт для школярів «Школа знавців права».

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook