Нарада з директорами відокремлених підрозділів: підсумки вступної кампанії, підготовка до атестації та проблеми поточного навчального року

28 вересня 2016 року

     28 вересня 2016 року під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка пройшла традиційна наради з директорами відокремлених підрозділів НУБіП, мета якої тримати руку на пульсі загальноуніверситетського комплексу. 

     Передусім ректор звернувся до директорів з проханням: повернувшись на місця, зустрітися з народними депутатами своїх виборчих округів з тим, щоб вони підтримали коледжі й інститути і пролобіювали зміни до Закону України «Про вищу освіту» – прикінцеві положення щодо продовження терміну прийняття молодших спеціалістів на основі базової середньої освіти.

     Станіслав Ніколаєнко звернув увагу на багато проблем, зокрема напружену фінансово-економічну ситуацію у зв’язку з карколомним ростом цін на енергоносії, підсумки вступної кампанії 2016 року. 

     Про підсумки вступної кампанії у відокремлених підрозділах і організацію проведення атестації педагогічних працівників інформував начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання Олег Єресько. Цьогоріч державне замовлення виконане повністю, вперше за останні п’ять років намітилася тенденція збільшення вступу молоді до відокремлених підрозділів. Ректор університету знову торкнувся наболілого питання вступу випускників університетських ВП: директори повинні забезпечувати максимальний вступ їх до базового університету. Інакше немає сенсу утримувати їх у структурі НУБіП.

     Що ж до атестації, то до 10 жовтня всі ВП повинні подати відповідні списки. До 1 вересня 2017 року мають бути атестовані керівники всіх навчальних закладів, які таку атестацію пройшли.
     Директор Рівненського коледжу Ярослав Корсун доповів про виконання наказу Міносвіти «Про реорганізацію Рівненського державного аграрного коледжу». Про проблеми (а вони у всіх схожі) і основні завдання відокремлених підрозділів на поточний навчальний рік говорили директори – Немішаївського агротехнічного коледжу Володимир Альохін, Заліщицького аграрного коледжу ім. Є.Храпливого Володимир Глова, Бобровицького коледжу економіки та менеджменту ім. О. Майнової Ольга Гордієнко, Ніжинського агротехнічного інституту Василь Лукач, Ірпінського економічного коледжу Сергій Михайлов, Боярського коледжу екології і природних ресурсів Сергій Кропивко, Ніжинського агротехнічного коледжу Олена Литовченко, заступник директора Мукачівського аграрного коледжу Іван Щур та інші.

     Відповідаючи на їхні запитання стосовно права самостійних закупівель, яке всі коледжі втратили, перший проректор Ігор Ібатуллін зазначив: працюємо в тому ж режимі, що й працювали. Слід працювати над планами по закупівлях. А ректор додав, що ПДВ підлягають обов’язковій сплаті.

Валентин Обрамбальський
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook