СТУДЕНТИ 5-ї ГРУПИ 2-КУРСУ ФАКУЛЬТЕТУ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ ВІДВІДАЛИ НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЗЕЙ МЕДИЦИНИ УКРАЇНИ

30 вересня 2016 року

Екскурсія студентів 5 групи 2 курсу факультету ветеринарної медицини до Національного музею медицини України була проведена 29 вересня 2016 року. В музеї студенти ознайомились з історією розвитку гуманної медицини на території України.


Будівля музею розташована у будинку колишнього анатомічного театру Київського Університету, який було збудовано по проекту відомого архітектора О. Беретті у 1853 р. Він є пам’яткою архітектури XIX століття.


В музеї представлено розвиток медицини в Україні з стародавніх часів до наших днів. В основу організації музею була покладена новітня концепція музеєзнавства, яка дозволила використати науково-методичні і документальні матеріали та експонати у комплексі з архітектурними, художньо-технічними і аудіовізуальними засобами. Крім стендової експозиції в музеї створені оригінальні інтер’єри, з портретними фігурами відомих вчених і лікарів, та діорами, присвячені найбільш визначним подіям в українській медицині. В експозиції музею широко представлені і твори українського образотворчого мистецтва, що пов’язане з медичною тематикою.


Національний музей медицини України є одним з найбільших медичних музеїв не тільки в Україні, але і у Європі.
Ми дуже вдячні за проведення екскурсії співробітникам музею. Екскурсовод подарувала нам незабутні враження, розповіла багато нового і цікавого. Було дуже приємно завітати до музею, він захопив нас своєю атмосферою.


Нам дуже сподобались різні несподіванки, які ми побачили під час нашої екскурсії. Особливо стіни, що показували нові елементи з історії. Також ми побачили, що робили лікарі під час Другої Світової війни у нашому рідному районі – Голосіївському. Дякуємо працівникам музею за неймовірні позитивні враження від проведеної екскурсії.
 

Куратор 5 групи 2 курсу, асистент кафедри анатомії

тварин  ім. акад. В. Г. Касьяненка Мельник О. О.
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook