Європейський день мов у Києві

1 жовтня 2016, 0:00
Будинок освіти та культури «Майстер Клас»

1 жовтня в оновленому Домі освіти та культури «Майстер Клас» відбулося святкування Європейського дня мов, який уперше був проведений 2001 року Радою Європи в рамках Європейського року мов. Уявіть собі, в Європейському Союзі нараховують 24 офіційні мови, близько 60 регіональних і мов меншин та понад 175 мов, якими розмовляють численні мігранти! У наш час знання  хоча б однієї з офіційних Європейських мов є життєвою необхідністю, яка не просто розширює наші можливості, а й надає нам змогу почувати себе впевнено під час закордонної подорожі, мати переваги при працевлаштуванні чи отриманні гранту, сприяє у процесі розширення кола друзів і знайомих, спілкуючись з іноземцями. Часто вільне володіння іноземною мовою допомагає нам докорінно змінити все наше життя!

Уявімо... А якщо одного дня ми всі зможемо спілкуватися декількома іноземними мовами? 

Задля цього Британська Рада в Україні, Goete-Institut в Україні, Посольство Іспанії, Італійський інститут культури, Польський інститут у Києві, Французький інститут в Україні та Чеський центр організували цю дивовижну подію – Європейський день мов у Києві, – учасниками якої стали всі бажаючи розширити свої можливості у комунікативному процесі та небайдужі до популяризації і підтримки мовного розмаїття в нашій країні, на території сучасної Європі загалом.

З 11:00 до 21:00 всі, хто приєднався до святкування Європейського дня мов, мали змогу відвідати безкоштовні мовні заняття, майстер-класи та воркшопи, конкурси, виставки, розіграші.  

 

Переможці конкурсів отримували різноманітні заохочувальні призи.

 

Висловлюємо подяку організаторам цього цікавого та важливого свята! Цей захід не лише заохочує українців до вивчення іноземних мов, але і сприяє розширенню кола бажаючих до ознайомлення з Європейськими мовами. Ця подія є вагомим кроком у процесі поширення культурного і лінгвістичного розмаїття на території Україні.

 

Наталя Арістова

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook