Магістри факультету тваринництва та водних біоресурсів приступили до фахової підготовки

6 жовтня 2016, 0:08

      У вересні розпочалися теоретичні та практичні заняття магістрів кафедри гідробіології та іхтіології факультету тваринництва та водних біоресурсів. Студенти проводили комплексні дослідження водойм різного типу, вивчали умови та стан природної кормової бази для промислових та непромислових видів риб з метою використання цих даних для прогнозування продуктивності водойм, а також дослідження сучасного стану іхтіофауни для визначення структурних змін іхтіоценозів аборигенних видів риб.

     Дослідження проводилися в польових умовах, де магістри здійснювали видовий аналіз вилову, повний та неповний біологічний аналіз, відбір проб на визначення віку, плодючості та живлення риб. Студенти визначали значення кормової бази для встановлення забезпеченості риб у формуванні чисельності поколінь, вплив абіотичних та біотичних взаємовідносин риб у водоймах та вплив гідрологічного і гідрохімічного режимів на формування ценозів риб водойм.

     

     Після відбору та фіксації іхтіологічних та гідробіологічних проб магістри проводили камеральну обробку проб та аналізували отримані результати. Також студенти застосовували біологічні та біометричні методи вивчення систематичних угруповань та окремих видів риб, досліджували біологічні, фізіологічні та морфологічні ознаки, здійснювали різні схеми вимірювання риб.

     Переконані, що сьогоднішні магістри Галиш ІннаПономаренко ІринаСлюсаренко Анна,Федченко Катерина та Яковенко ІринаОпанасюк ЛінаКорнелюк НаталіяЛелека Анна,Семенчук ДмитроСидорук Андрій та Хращевський Ренат, а завтрашні фахівці реалізуватися як у виробничому, так і в науковому напрямку.


С. Дудник, 
доцент кафедри гідробіології та іхтіології

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook