Науковий гурток "Проблеми механізації вирощування і збирання коренебульбоплодів"

 Науковий керівник – кандидат технічних наук, доцент С.В. Смолінський

Рік створення – 2006 р.

Наукова спрямованість гуртка – наукові дослідження робочих процесів сільськогосподарських машин (насамперед, машин для збирання коренебульбоплодів), системотехніки сучасної сільськогосподарської техніки та

їх адаптації до роботи в умовах сучасних технологій, а також виявлення професійних інтересів і зацікавлення студентів до наукових досліджень.

 

Заходи, що проводяться в межах гуртка:

1. Щомісячні засідання членів наукового гуртка (згідно графіка).

2. Підготовка наукових доповідей на наукові конференції, тез доповідей та

наукових статей.

3. Відвідування профільних виставок аграрного і технічного спрямування.

4. Участь членів гуртка у ініціативній науковій тематиці.

5. Підвищення рівня знань з організації і проведення наукових досліджень.

 

Концепція подальшого розвитку гуртка:

- у зв'язку із актуальністю інших напрямків дослідження розширити їх на тематику;

- провести дослідження по обґрунтуванню можливості застосування

самохідних бурякозбиральних і картоплезбиральних машин в умовах адаптивного і інформаційного землеробства;

- участь студентів у міжнародних наукових конференціях та грантах на

проведення спільних досліджень;

- розробка дослідних зразків або діючих моделей і макетів обладнання.

 На виставці ІнтерАГРО-2016

10 листопада 2016 року

    Члени гуртка В.Клим і В.Корх відвідали виставку ІнтерАГРО-2016 у Виставковому центрі ЕКСПОПЛАЗА (8-11.11.2016 р.). Під час відвідання виставки прийняли участь у семінарах по актуальним проблемам застосування сучасних технологій і техніки в механізованих проблемах рослинництва. Виставка стала чудовим джерелом отримання актуальної інформації для виконання магістерських робіт.

 Починаємо магістерські дослідження

14 листопада 2016

    Для отримання якісних результатів і успішного виконання магістерських робіт члени гуртка В.Клим і В.Корх, які кілька місяців як стали студентами магістратури, почали досліджувати процеси калібрування плодів яблук при післязбиральній обробці і сівби зернових культур. Найближчими місяцями буде проведена обробка результатів досліджень, які будуть наведені в статтях, тезах доповідей та, відповідно, в магістерських роботах.

Зернові технології – 2017

24 лютого 2017

Члени гуртка відвідали вставку Зернові технології – 2017, що проходила у Виставковому центрі ЕКСПОПЛАЗА, та прийняли участь у ряді заходів в рамках виставки. Результатом  відвідування будуть нові статті, доповіді, ідеї…

 

Участь у фестивалі студентської науки

11 травня 2017

Староста гуртка В.Клим успішно доповів на Фестивалі студентської науки основні результати роботи гуртка за поточний навчальний рік.

Це надихає до подальшої роботи.

Звіт наведено нижче.

 

Вітаємо з успішним захистом дипломних проектів

8 червня 2017 року

Вітаємо студентів 4 курсу МТФ Кириленка Євгенія Дмитровича, Ковгана Олександра Івановича та Сліпанчука Олександра Вадимовича з успішним захистом дипломних проектів, побажати подальших успіхів та вдалого вступу в магістратуру.

Роботи цікаві і практично цінні, хоча і мали різні судження членів ЕК. Але потрібно вірити в свої ідеї і сили.

 

За знаннями і досвідом у країну вітряків і тюльпанів

18 вересня 2017 року

Літо – це чудовий час для відпочинку. Але коли до завершення навчання менше півроку…

Для отримання нових знань і досвіду член гуртка В.Корх прийняв участь у навчальному семінарі по сучасній посівній і меліоративній техніці, що проводився в серпні 2017 р. в мальовничому місті Амстердамі. Досвід Нідерландів цікавий, оскільки дякуючи сучасним технологіям і меліорації ця країна годує майже пів-Європи.

Екскурсія на виставку

31 жовтня 2017

Члени гуртка відвідали Міжнародну виставку «АГРОКОМПЛЕКС-2017» в ВЦ ЕКСПОПЛАЗА, де ознайомилися з новинками техніки та прийняли участь у декількох семінарах.

Цікавим був досвід спілкування з представниками іноземних фірм-виробників техніки.

Рік-два і ця техніка буде вже на наших полях. Тож ми до цього вже майже готові…

 

Знання на практиці

21 листопада 2017

 

 

 

 

На бурякові поля заїхала збиральна техніка. Для отримання досвіду і знань студент магістратури С.Гладченко контролює процес збирання, аналізує його і збирає матеріал для своєї магістерської роботи.

 

 

 

Попередній захист магістерських робіт

27 листопада 2017

На кафедрі сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М.Василенка відбувся попередній захист магістерських робіт.

Члени гуртка В.Корх і В.Клим доповіли результати досліджень за темою робіт, що отримали схвальні відгуки від співробітників кафедри.

 

 

Вітаємо з успішним захистом магістерських робіт!

15 грудня 2017 року

Вітаємо з успішним захистом магістерських робіт студентів магістратури механіко-технологічного факультету і активних членів гуртка – Корха Владислава Олександровича і Клима Владислава Сергійовича.

Тримайте гідно звання випускника найкращого у світі факультету!

 

Засідання гуртка

15 лютого 2018 року

Вперше після зимових канікул відбулося засідання студентського наукового гуртка. Розглянуто плани роботи гуртка на весняний семестр і заслухано звіти студентів магістратури С.Гриценка, О.Науменка і С.Гладченка про результати досліджень за темами магістерських робіт протягом І семестру. Звіти були одностайно схвалені всіма членами гуртка.

 

Засідання гуртка

15 березня 2018 року

Відбулося засідання студентського наукового гуртка, на якому було розглянуто і рекомендовано до участі у ХIV-й Міжнародному форумі молоді "МОЛОДЕЖЬ И СЕЛЬСКОХОЗЯЙСТВЕННАЯ ТЕХНИКА В XXI ВЕКЕ" в ХНТУСГ ім. Петра Василенка членів гуртка з науковими доповідями:

- ЗАБЕЗЧЕННЯ ТОЧНОСТІ ВИСОТИ ЗРІЗУВАННЯ СТЕБЕЛ ПРИ ЗБИРАННІ ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР C.Гриценко

- ГЛИБИНА ХОДУ КОПАЧІВ ПРИ ЗБИРАННІ ЦУКРОВИХ БУРЯКІВ ЯК ОБ’ЄКТ КОНТРОЛЮ C.Гладченко

- ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ ВИСІВНИХ АПАРАТІВ ЗЕРНОВИХ СІВАЛОК О.Науменко

Тези доповідей будуть опубліковані і розміщені на сайті ХНТУСГ.

 

Участь в студентській конференції НУБіП

29 березня 2018 року

Членами студентського наукового гуртка, а також студентами ІІІ курсу механіко-технологічного факультету під керівництвом  наукового керівника гуртка доцента С.В.Смолінського підготовлено і виголошено 10 доповідей в межах студентської конференції НУБіП.

Тематика доповідей пов’язана як із проблемами механізації вирощування і збирання с.г. культур, так і застосуванням пневмо- і електроприводу в сучасній техніці.

 

Засідання гуртка

12 квітня 2018 року

Відбулося засідання студентського наукового гуртка, на якому студент С.Гриценко зробив наукову доповідь по проблемі застосування жаток зернозбиральних комбайнів із подвійним зрізом зернових культур.

При обговоренні доповіді відбулася жвава дискусія, під час якої висловлено цікаві ідеї, що дозволять підвищити рівень отриманих результатів і їх практичну придатність.

 

Засідання гуртка

17 травня 2018 року

На засіданні студентського наукового гуртка студент О.Науменко зробив наукову доповідь по питанні вдосконалення висівних апаратів зернових і просапних сівалок. Доповідь містила велику кількість прикладів різних типів робочих органів на сучасних посівних машинах і рекомендацій щодо їх застосування за різних умов сівби.

 

Семінар по оптимальному застосуванню зернозбиральних комбайнів

1 червня 2018 року

Члени студентського наукового гуртка разом із керівником прийняли участь у семінарі «Навчання водіїв для підготовки оптимального використання комбайнів», яку провів фахівець із Німеччини Мартін Рейхельт за підтримки АДНЦ на кафедрі с.г. машин та системотехніки ім. акад. П.М.Василенка при безпосередній участі в.о. завідувача Ю.О.Гуменюка.

 

Засідання гуртка

8 червня 2018 року

Відбулося заключне в цьому навчальному році засідання студентського наукового гуртка. Було заслухано звіти членів гуртка і попередні плани на наступний навчальний рік.

Заслухано і схвалено звіт про роботу гуртка протягом 2017-2018 навчального року.

Після закінчення засідання члени гуртка відвідалт Міжнародну виставку АГРО-2018 на ВДНГ.

      Планування як складова позитивного результату
   16 вересня 2018 року

  Відбулося перше в цьому навчальному році засідання гуртка, на якому «старожили» прозвітувалися за результати досліджень протягом літніх місяців.
   Особливий інтерес мало повідомлення студента магістратури С.Гриценка про дослідження стеблостою зернових культур (на прикладі озимої пшениці) в період збирання в Україні і Німеччині.
   Крім того, відбулося знайомство з новими членами гуртка, обговорено план роботи на навчальний рік і визначено перспективні напрямки досліджень та можливі теми магістерських робіт.


      Конференція «Сучасні проблеми землеробської механіки» і 120-річчя кафедри
18 жовтня 2018 року
   Члени гуртка прийняли активну участь у Міжнародній науковій конференції «Сучасні проблеми землеробської механіки» і святкуванні 120-ої річниці кафедри. Були підготовлені і виголошені доповіді, а також опубліковано тези.
Під час роботи секцій студенти мали можливість почути цікаві доповіді і задати запитання науковцям ведучих наукових центрів усієї України.


    Краще один раз побачити…
    30 жовтня 2018 року
Розвиток аграрної техніки характеризується інтенсивністю і непередбачуваністю. Кожному, хто цікавиться технікою для аграрного виробництва необхідно не лише в світовій павутині отримувати новітню інформацію, але і бачити все на власні очі.
Члени гуртка відвідали Міжнародну виставку ІНТЕРАГРО-2018, що проходить в Міжнародному виставковому центрі на Броварському проспекті, і познайомилися з популярними брендами на ринку с.г. техніки, а також із новинками, яких було на теренах України не мало.
Крім того, була можливість прийняти участь у декількох семінарах і воркшопах, що проходили в межах виставки.


    Наближаючись до фінішу
20 листопада 2018 року
    Як не сумно говорити, але рано чи пізно все ж доводиться починати активну трудову кар’єру і закінчувати навчання.
Для магістра С.Гриценка, О.Науменка та магістра-заочника В.Чуприни наближається час істини. За кілька тижнів вони мають захищати свої випускні роботи магістра.
    Відбулося засідання, на якому магістри прозвітувалися за результатами дослідження за темами магістерської роботи. Чисельні запитання, дискусія та живий інтерес вирували на всі 100%. Одночасно з цим, всі члени гуртка схвалили результати досліджень і побажали колегам вдалого захисту.

 

     Магістри, магістри…
16 грудня 2018 року
    Вітаємо С.Гриценка, О.Науменка та В.Чуприну з успішним захистом магістерських робіт і закінченням навчання.
Бажаємо кар’єрного росту, постійного інтересу до аграрної техніки та ралізації всіх планів. І не забувати альма-матер, що дала путівку в життя, та гурток, де завжди будуть раді вас бачити.


      Засідання гуртка
8 лютого 2019 року
     Закінчилися тривалі канікули і почався весняний семестр. Відбулося засідання гуртка, на якому обговорили стан справ та спланували роботу на семестр.
Заслухали доповідь студента В.Реви про диференційоване збирання зернових культур і вдосконалення жатки зернозбирального комбайна для його реалізації. Рекомендували роботу до участі у ІІ турі Всеукраїнського конкурса студентських наукових робіт.

 

     Засідання гуртка
15 березня 2019 року
   Відбулося чергове засідання гуртка, на якому було обговорено стан справ та сплановано роботу на наступний місяць.
Заслухано доповіді членів гуртка М.Риженка, Р.Шуби, С.Гладченка, В.Олійника, О.Степаненка та Д.Муренця, які рекомендовані до участі у науковому форумі, що відбудеться у Харкові на базі ХНТУСГ ім. Петра Василенка.


     Засідання гуртка
16 квітня 2019 року
   Відбулося чергове засідання гуртка. Крім нагальних питань, було заслухано доповідь студента магістратури С.Гладченка про результати досліджень вдосконаленого вилкового копача бурякозбирального комбайна, які виконувалися згідно теми, мети і завдань магістерської роботи. Важливим при цьому було те, що у С.Гладченка теорія і практика по життю рухаються паралельно.

 

    Починаємо підводити підсумки
13 травня 2019 року
   На засіданні гуртка заслухано короткі звіти за результатами досліджень протягом навчального року.
Розглянуто також програму досліджень на літні місяці.
Слід студентам магістратури протягом літніх місяців оцінити можливості своїх розробок за темою магістерських робіт і при потребі внести корективи.

 

     Свято аграріїв на ВДНГ
10 червня 2019 року
    На ВДНГ відбулася традиційна виставка АГРО-2019, на якій були представлені новинки техніки і технології.
Під час відвідання виставки члени гуртка мали можливість поспілкуватися з представниками фірм-виробників і їх дилерами та отримати цікаву і змістовну інформацію про стан техніки, а також особливості її використання при різних умовах експлуатації.
    Крім того, вітаємо С.Гладченка з успішним захистом магістерської роботи. Бажаємо йому, насамперед, успіхів!

 

    З новим навчальним роком!
11 вересня 2019 року
    В нашому виші почався 122 навчальний рік. З новим навчальним роком тебе, наша альма-матер.
Ми спробуємо бути гідними тобі і тим, ким ти гордишся.
В цьому і був основний лейтмотив першого в навчальному році засідання гуртка.
Традиційно знайомились з новачками, планували, звітували за літо і ділилися новинками, без яких складно уявити сучасне аграрне виробництво.

 

    Засідання гуртка
9 жовтня 2019 року
   Відбулося чергове засідання гуртка, на якому було розглянуто питання методики статистичної обробки дослідних даних та способи наведення результатів досліджень.
Заслухано коротку інформацію про сучасні машини для збирання картоплі, що пропоную аграріям дві німецькі компанії – ГРІММЕ і РОПА.

 

    Виставка - провісниця Ганноверу
3 листопада 2019 року
    За кілька днів вся увага аграріїв ЄС і багатьох краї світу буде прикута до німецького міста Ганновер, в якому відбудеться традиційна виставка АГРОТЕХНІКА.
В Україні їй передувала виставка АГРОКОМПЛЕКС, на якій переважно представлені були вітчизняні виробника с.г. техніки. Але не зважаючи на невеикий масштаб все ж це є українським прологом до світового свята с.г. інженерів.

 

    Вітаємо рідний факультет
8 листопада 2019 року
Вітаємо наш рідний факультет з 90-річчям і відчуваємо себе частиною цієї історії.
Члени гуртка взяли активну участь у конференції, що присвячена цій події.
Доповіді С.Ніколаєнка, Я.Михайловича, О.Мороза, Л.Козаченка, В.Кравчука, В.Адамчука та інших створило неабияку атмосферу а актовій залі.
В матеріалах конференції є тези доповідей членів гуртка.

 

    Попередній захист
22 листопада 2019 року
    На засіданні гуртка заслухані результати досліджень за темами магістерських робіт студентів магістратури М.Риженка, В.Олійника, О.Степаненка, Р.Шуби, Д.Муренця, Г.Лівандовського та Г.Покрасьона.
Роботи рекомендовані до захисту.
Бажаємо удачі!

 

     Вітаємо з успішним захистом магістерських робіт
4 грудня 2019 року
  Вітаємо з успішним захистом магістерських робіт студентів магістратури М.Риженка, В.Олійника, О.Степаненка, Р.Шуби, Д.Муренця, Г.Лівандовського та Г.Покрасьона.
Бажаємо їм тримати паруса по курсу і 7 футів під кілем! Успіхів і зростання як професіоналів!

  

Проведено перше в 2020 р. засідання гуртка

5 лютого 2020 року

Після тривалих зимових канікул відбулося перше в 2020 році засідання гуртка.

Протягом засідання було проаналізовано роботу, проведену членами гуртка протягом осіннього семестру, обговорено проблеми та перспективи подальшої роботи.

Заслухано короткі звіти членів гуртка – студентів магістратури.

Окреслено перспективні напрямки подальших досліджень:

- можливості застосування цифрових технологій в процесі вирощування і збирання с.г. культур;

- дослідження розширення застосування електропривода в конструкції сучасних с.г. машин та електротехнологій

 при вирощуванні с.г. культур;

- дослідження сучасних систем адаптації сучасних с.г. машин.

 

Виставка інновацій

24 лютого 2020 року

Члени гуртка побували на Міжнародній виставці AgroAnimalShow-2019  + Зернові технології  +  Фрукти, Овочі, Логістика, яка проходила в Міжнародному виставковому центрі, м. Київ ст. метро «Лівобережна».

В павільйонах виставки студенти могли ознайомитися із сучасними технологіями та технічними розробками в галузі агроінженерії і приймали участь у конференціях, воркшопах та семінарах.

 

Проведено березневе засідання гуртка

5 березня 2020 року

Основне завдання засідання – заслухати підготовлені доповіді та тези доповідей на Міжнародну науково-практичну конференцію «Молодь і технічний прогрес в АПК» та Міжнародну науково-практичну конференцію «Молодь і с.г. техніка ХХІ сторіччя», які відбудуться на базі Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка. В цілому, доповіді отримали схвальні відгуки і рекомендації до опублікування тез.

Під час засідання гуртка також були обговорені різноманітні питання щодо роботи гуртка та досліджень за темами магістерських робіт. Особлива увага також була приділена студентам, що готують до захисту бакалаврські випускні роботи.

 

Щодо роботи гуртка під час карантину 

16 березня 2020 року

У зв’язку із запровадженням карантину та переведення навчального процесу на дистанційну форму робота гуртка на цей час переводиться в дистанційний режим і індивідуальної роботи за темами досліджень.

При потребі можливо здійснювати індивідуальні консультації в телефонному режимі, через Viber та соціальні мережі. У випадку нагальної потреби можливим буде проведення засідання у вигляді відео-конференції через Zoom (www. zoom. us)

Перше засідання
30 вересня 2020 р., кафедра СГМіС
Було проведено перше в 2020-2021 н.р. засідання студентського наукового гуртка гурток з проблем механізації вирощування і збирання коренебульбоплодів, на якому було розглянуто:
- ознайомлення нових членів гуртка з організацією роботи, напрямками і можливими актуальними темами досліджень;
- обговорено план роботи гуртка та програму засідань на 2020-2021 н.р.
- заслухано короткі повідомлення членів гуртка про виконані дослідження протягом літа 2020 р.

Засідання наукового гуртка
28 жовтня 2020 р., Zoom
У зв’язку із переходом на дистанційну форму навчання, друге засідання гуртка було проведено в он-лайн режимі із використанням платформи Zoom.
Під час засідання було розглянуто:
- короткі повідомлення членів гуртка – студентів магістратури ІІ року навчання про стан підготовки магістерських робіт;
- теми магістерських робіт студентів магістратури І року навчання – членів гуртка;
- відеофільм «Як вирощують картоплю в Європі» (https://www.youtube.com/watch?v=Pcn4eq6XklE), який обговорено під час засідання гуртка.

Засідання наукового гуртка
25 листопада 2020 р., Zoom
Третє в 2020-2021 н.р. засідання гуртка було проведено в он-лайн режимі із використанням платформи Zoom.
Під час засідання було розглянуто:
- доповіді членів гуртка – студентів магістратури ІІ року навчання про результати досліджень за темою магістерських робіт і їх рекомендація до захисту;
- відеофільм «Як висаджують і збирають картоплю в розвинутих країнах» (https://www.youtube.com/watch?v=7oUBDh3Foqc), який обговорено під час засідання гуртка.

Вітаємо з успішним захистом магістерських робіт
11 грудня 2020 р.
Вітаємо студентів магістратури ІІ року навчання із успішним захистом магістерських робіт.
Бажаємо успіхів у житті і кар’єрі та основне – не зупинятися у здобутті нових знань і компетенцій!
В добру путь!

Засідання наукового гуртка
23 грудня 2020 р., Zoom
Четверте в 2020-2021 н.р. і останнє в 2020 р. засідання гуртка було проведено в он-лайн режимі із використанням платформи Zoom.
Під час засідання було розглянуто:
- план роботи членів гуртка на час зимових канікул;
- відеофільми «Як збирають цукровий буряк в Німеччині» (https://www.youtube.com/watch?v=FRANuPcTexQ) та «Один день на збиранні цукрових буряків» (https://www.youtube.com/watch?v=C98pNEe66L0), які обговорені під час засідання гуртка.

Засідання наукового гуртка
17 лютого 2021 р., кафедра СГМіС
П’яте в 2020-2021 н.р. і перше в 2021 р. засідання гуртка було проведено очному режимі на базі кафедри СГМіС.
Під час засідання було розглянуто:
- короткий звіт членів гуртка про роботу, яка виконана за час зимових канікул;
- звіт студентів магістратури І року навчання за перший семестр;
- відеофільми про роботи для сільського господарства (https://www.youtube.com/watch?v=tEF0s4xNxY8, https://www.youtube.com/watch?v=OOTpndZyg98), які обговорено під час засідання гуртка.

Засідання наукового гуртка
17 березня 2021 р., кафедра СГМіС
Шосте в 2020-2021 н.р. засідання гуртка було проведено очному режимі на базі кафедри СГМіС.
Під час засідання було розглянуто:
- наукові доповіді студентів на студентську конференцію НУБіП України;
- відеофільми про інновації у буряківництві і картоплярстві (https://www.youtube.com/watch?v=__vveggGeJU, https://www.youtube.com/watch?v=OxC82u0bzeI, https://www.youtube.com/watch?v=isp3k9Be_kM), які обговорені під час засідання гуртка.

Засідання наукового гуртка
21 квітня 2021 р., Zoom
Сьоме в 2020-2021 н.р. засідання гуртка було проведено в он-лайн режимі із використанням платформи Zoom.
Під час засідання було розглянуто:
- доповідь керівника наукового гуртка доцента С.В.Смолінського про можливість використання методу моделювання при дослідженні робочих процесів і машин;
- короткі повідомлення про стан підготовки учасниками гуртка випускних робіт – дипломних проектів і магістерських робіт.

Засідання студентського наукового гуртка
9 вересня 2021 року
Перше в новому 2021-2022 навчальному році засідання студентського наукового гуртка відбулося в очному режимів  в навчальній лабораторії кафедри СГМ та СТ ім. акад. П.М.Василенка.
Розглянуто:
- результати досліджень за літній період;
- плани досліджень на навчальний рік;
- інші актуальні питання роботи гуртка.
 
Засідання студентського наукового гуртка
7 жовтня 2021 року
Засідання гуртка відбулося в он-лайн режимі на платформі Zoom.
Під час засідання гуртка розглянуто питання можливості застосування ПП EXCEL, MathCAD, STATISTICA при імітаційному моделюванні процесів.
Актуальним було питання публікаційної активності членів гуртка, а також участь членів гуртка у поширенні інформації про факультет та університет в цілому в якості профорієнтаційної роботи.
В ході дискусії піднімалися питання виконання досліджень по тематикам, які виникають на межі Агроінженерії і інших спеціальностей (наприклад, Електроніка, Автоматика, Агрономія, Економіка тощо).
 
Оголошення
8 жовтня 2021
Шановні члени гуртка!
Щорічно на теренах України проводиться Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт по різним спеціальностям, у тому ж числі і «Агроінженерії».
 У зв’язку із підготовкою до конкурсу і формування робіт членів гуртка, які приймуть у конкурсі участь, необхідно до 1 листопада 2021 року надіслати науковому керівнику гуртка назву і коротку анотацію роботи (0,5…1,0 сторінка друкованого тексту).
Теми і анотації будуть розглянуті на наступному засіданні гуртка (в листопаді) і рекомендовані до підготовки для участі в конкурсі.
 
Оголошення
16 листопада 2021
Шановні члени гуртка!
18-19 листопада 2021 року на базі кафедри с.г. машин та системотехніки ім. акад. П.М.Василенка у змішаному форматі (в очному режимі та в он-лайн режимі згідно посилання) будуть проведені семінари: «Трактори»  (18.11) та «Технології точного землеробства» (19.11), які проводитиме продукт-спеціаліст компанії АГКО Олексій Сірий.
Посилання на он-лайн трансляцію семінару:
https://nules.webex.com/nules/j.php?MTID=m3d1361e71b215d21f225f2a05116f1fc
 
Семінари компанії АГКО
18,19 листопада 2021
18-19 листопада 2021 року на базі кафедри с.г. машин та системотехніки ім. акад. П.М.Василенка у змішаному форматі продукт-менеджером компанії АГКО Олексієм Сірим були проведені два семінари:

18 листопада - «Трактори», під час якого розглядалися сучасні лінійки тракторів (у т.ч. і виробництва корпорації АГКО) для аграрного виробництва, вимоги до них і конструктивні їх особливості;

 19 листопада - «Технології точного землеробства», в якому проаналізовано сучасну структуру і ієрархічну систему технології точного землеробства, обладнання, яке використовується при цьому, а також способи підвищення ефективності застосування технологій ТЗ в умовах сучасного аграрного виробництва.

Було обговорено можливість продовження подібних семінарів, у т.ч. і безпосередньо для студентів, з метою формувань системних знань про сучасне аграрне виробництво і особливості його функціонування.
 
 
Засідання студентського наукового гуртка
9 грудня 2021 року
Засідання гуртка відбулося в он-лайн режимі на платформі Zoom.
Під час засідання гуртка розглянуто питання:
- обговорення результатів досліджень магістрів та якість захисту магістерських робіт. Встановлено необхідність пошуку нових актуальних тем досліджень, бажано на межах різних спеціальностей;
- розглянуто можливість подачі двох наукових робіт на всеукраїнський конкурс;
- визначення завдань досліджень на грудень 2021-січень 2022.

Особлива увага приділена активній участі членів гуртка у поширенні інформації про факультет та університет в цілому в якості профорієнтаційної роботи.

Звіт про роботу гуртка за 2020-2021 н.р.






 

 

 

 


 

 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook