25 років співпраці: Домовлено про продовження Меморандуму про співробітництво між НУБіП і Університетом Пенсільванії (США)

11 жовтня 2016 року

 11 жовтня 2016 року. Сьогодні гостем університету був декан коледжу сільськогосподарських наук Університету Пенсільванії доктор Річард Рош. Його супроводжував координатор WIRA – програми підтримки у сільському господарстві Юрій Бігун. Цей візит мав на меті розвиток співпраці, відновлення зв’язків, обмін науковими проектами, стажування студентів і викладачів. Нагадаємо, що початок цьому було покладено 25 років тому, коли між нашим вишем і Університетом Пенсільванії 15 квітня було підписано меморандум про співробітництво. До речі, це був перший міжнародний договір з американським вишем!

Ректор університету Станіслав Ніколаєнко, вітаючи гостей, поцікавився їхніми враженнями від перебування в Україні, коротко представив НУБіП (який дещо молодший за свого американського партнера), його можливості, перспективи і плани. Серед останніх він виділив прагнення до розширення міжнародних зв’язків, збільшення контингенту іноземних студентів, налагодження нових і відновлення призабутих контактів із закордонними університетами, зокрема в США. Принагідно ректор розповів про відновлення співпраці з Університетом штату Айова, з яким, до речі, Університет Пенсільванії теж має тісні зв’язки. Для гостей влаштували оглядову екскурсію університетом.
 
 
 
Доктор Річард Рош представив свій навчальний заклад, назвав вірогідні точки дотику між нашими вишами, серед яких у науковому плані сильні позиції з лісівництва, екосистем, безвідвального обробітку грунту тощо. І, висловлюючись за подальшу співпрацю, запросив керівництво НУБіП завітати у квітні 2017 року до Пенсільванії, аби пролонгувати дію меморандуму про співробітництво між нашими університетами.
 
На згадку про університет ректор вручив доктору Річарду Рошу вишиваний український рушник і таріль з петриківським розписом.
 
Валентин Обрамбальський
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook