Україна-Грузія: співробітництво набирає обертів!

17 жовтня 2016, 23:32

 Третій рік діє Меморандум між НУБіП України та Академією сільськогосподарських наук Грузії. В рамках Меморандуму керівництво університету відвідало Грузію, представники Академії брали участь в конференціях, які проводяться на факультеті тваринництва та водних біоресурсів нашого університету. У свою чергу грузинська сторона вдячна керівництву нашого університету за надану можливість пройти підвищення кваліфікації фахівцям з аквакультури. 

 
    У продовження співпраці в м. Тбілісі була проведена міжнародна наукова конференція «Сучасні технології виробництва екологічно чистих продуктів для сталого розвитку сільського господарства». Членом організаційного комітету від нашого університету був професор Микола Повозніков. В оргкомітеті були також представники Білорусії, Азербайжану, Таджикістану, Казахстану, Молдови та Польщі. 
 
    Зазначимо, що особливістю цієї конференція стала організація її фінансування: зацікавлені організації подають проекти, що оцінюються іноземними фахівцями, до Національного наукового фонду Грузії ім. Шота Руставелі, який і виділяє кошти переможцям. 
 
    На пленарному засіданні учасників конференції привітали міністр освіти і науки Грузії, міністр сільського господарства, Голова комітету аграрних питань Парламенту Грузії, інші посадовці та представники делегацій держав-учасниць. З вітальним словом від НУБіП та української делегації виступив Микола Повозніков.
 
   В рамках конференції працювали галузеві секції за такими напрямками: сучасні технології виробництва екологічно чистих продуктів в рослинництві; сучасні технології виробництва екологічно чистих продуктів в тваринництві; сучасні технології виробництва екологічно чистих продуктів в агроінженерії.
 
    З 56 доповідей у секції «Сучасні технології виробництва екологічно чистих продуктів в тваринництві» третину займали доповіді науковців України. Від НУБіП була представлена доповідь на пленарному засіданні «Проблеми утримання лисиць в клітках» професора Миколи Повознікова та стендові доповіді професорів Анатолія Угнівенка, Юрія Засухи, Миколи Захаренка та доцентів Сергія Грищенка, Інни Курбатової, Наталії Грищенко
 
   На заключному пленарному засіданні професор Микола Повозніков презентував «10 переваг навчання в НУБіП України». Члени делегацій Грузії, Азербайджану та Таджикістану виявили зацікавленість щодо навчання їхніх студентів в нашому університеті. Це дає підстави стверджувати про те, що наша співпраця буде продовжена і розширена.
 
Вадим Кондратюк,
 декан факультету
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook