Виїзне заняття в Українській лабораторії якості та безпеки продукції АПК

21 жовтня 2016, 13:00

Доцентом кафедри біохімії ім. акад. М.Ф. Гулого Валерієм Цвіліховським було проведено заняття на базі Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК для студентів магістратури 2-го року навчання спеціальності 8.11010102 "Ветеринарно-санітарна експертиза, якість і безпека продукції тваринництва".


В рамках дисципліни «Методи ветеринарно-санітарної експертизи» студентами освоєно тему: «Визначення вмісту хімічних елементів методом атомно-емісійної спектрометрії».


Провідними інженерами лабораторії Наталіє Марковською та Людмилою Гаріян продемонстровано принцип роботи атомно-абсобційного спектрофотометру та атомно-емісійного спектрометра з індуктивно-зв’язаною плазмою, які використовуються для визначення вмісту хімічних елементів у харчовій та кормовій продукції.


 Н. Марковська представляє атомно-абсобційний спектрофотометр


 Л. Гаріян демонструє роботу атомно-емісійного спектрометра з індуктивно-зв’язаною плазмою

Крім основної теми було закріплено попередній навчальний матеріал з визначення залишків мікотоксинів і пестицидів, визначення вмісту жирнокислотного складу та фальсифікація тваринних і рослинних жирів.

Старший науковий співробітник лабораторії, кандидат біологічних наук Олена Лапоша детально познайомила студентів з методикою виділення мікотоксинів з харчової та кормової продукції і методами їх контролю.


О. Лапоша демонструє роботу високоефективного рідинного хроматографа з флюорисцентним детектуванням мікотоксинів

Старший науковий співробітник лабораторії, кандидат ветеринарних наук Світлана Мідик ґрунтовно зупинилася на газохроматографічному визначенні жирних кислот, а науковий співробітник лабораторії Павло Кучма розказав про методики підготовки виділення залишків пестицидів та їх мас-спектрометричного хроматографічного аналізу.


 С. Мідик представляє роботу газового хроматографа

Старший науковий співробітник лабораторії Сергій Сисолятін представив методи та методики контролю фальсифікації тваринних та рослинних жирів. Показав відповідне обладнання. Детально розказав, яким чином можна виявляти фальсифікати олійної продукції на ринку України. Продемонстрував зразки фальсифікованих олій.


 С. Сисолятін представляє лабораторну кімнату контролю жирової продукції
 
С. Сисолятін демонструє фальсифіковану і нефальсифіковану олію
 

Кафедра біохімії ім. акад. М.Ф. Гулого вдячна за організацію навчання директору Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК Валерію Ушкалову та начальнику з навчальної роботи лабораторії Олені Волосянко.

 

Валерій Цвіліховський,
доцент кафедри біохімії ім. акад. М.Ф. Гулого

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook