Теорія без практики – мертва, практика без теорії – сліпа

26 жовтня 2016, 8:00

Великий математик XIX ст. Пафнутій Чебишев сказав: «Теорія без практики мертва і безплідна, практика без теорії безкорисна і пагубна». Важливо отримати якісні теоретичні знання, але ще важливіше – застосувати їх на практиці, вийшовши зі стін вишу у «велике життя».
А як не потерпіти поразки студентам при влаштуванні на роботу? Перевага теоретичних знань над практичними ставить студента-випускника в непросту ситуацію – йому приходиться набивати свої гулі там, де вже все відомо і відпрацьовано до автоматизму його попередниками.
Саме тому студенти четвертого курсу 1-ї та 3-ї груп факультету ветеринарної медицини пройшли навчальну практику з «Внутрішніх хвороб тварин» на базі  ВП НУБіП України «Великоснітинське НДГ ім. О.В. Музиченка та «Агрономічній дослідній станції». Ними під час практики було проведено диспансерне обстеження великої рогатої худоби та молодняку, в результаті чого уточнено поставлені діагнози та проведена курація хворих тварин. 


\
 Вимірювання температури тіла у теляти

Аускультація грудної клітки на ділянці легень

 Введення лікарських препаратів хворій тварині
 

По завершенню практики з «Внутрішніх хвороб тварин», студентами згаданих груп було написано звіт у формі ординаторської історії хвороби, де відображено проведені маніпуляції щодо лікування хворих тварин.
Отже, комплекс професійних компетенцій студента повинен постійно поповнюватись практичним досвідом.  
 

Асистент кафедри терапії і
клінічної діагностики
Обруч М.М.


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook