Завідувач кафедри фізики БОЙКО Володимир Васильович здійснив робочу поїздку до міжнародного наукового центру « Німецький електронний синхротрон DESY» м. Гамбург, Німеччина

7 листопада 2016 року

 
Відрядження ( з 20 жовтня по 5 листопада 2016) до міжнародного наукового центру « Німецький електронний синхротрон DESY» м. Гамбург, Німеччина було черговим запланованим продовженням поїздок на дослідження в рамках міжнародного проекту “Luminescence of nanoscale components of combined oxide transformers and sources of light” (“люмінесценція нанорозмірних компонентів оксидних перетворювачів та джерел світла”). що триває на протязі останніх років (2007-2016рр.).


Міжнародним науковим центром (має назву - прискорювач Electronen-Sinchrotron DESY) в м. Гамбург (Німеччина) був проведений відбір спеціалістів із спектроскопії домішкових кристалів, що мають перспективи використання, як детектори іонізуючих випромінювань, в лазерній техніці та т.і. По результатах публікацій в міжнародних наукових виданнях та участі в Міжнародних конференціях даного профілю було відібрано групи спеціалістів від 12 країн світу, для кожної з яких виділяється час (так званий beamtime, тобто доступ до пучка прискорених частинок-електронів чи позитронів). Ці дослідження проходять на виділеній частині прискорювача, відомій фізикам, як накопичувач DORIS, в лабораторії SUPERLUMI - HASYLAB. Бойко В.В. був включений до наукової групи від України. В ній також чотири науковці фізичного факультету КНУ імені Шевченка. Керівник – професор Неділько С.Г. (КНУ імені Шевченка). В даний час частина обладнання лабораторії переміщено в іншу частину прискорювача, так звану PETRA III, де створюється новітня лабораторія. В деяких налаштуваннях цієї лабораторії Бойко В.В. мав можливість прийняти участь на протязі відрядження.

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook