Відбулась відкрита лекція доцента кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології М.В. Мельник

20 грудня 2016, 10:40

15 грудня 2016 року доцент кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології Мельник Марія Василівна провела відкриту лекцію з дисципліни «Мікробіологія м’яса і м’ясних продуктів» для студентів 4 курсу ОС «Бакалавр» напряму підготовки «Харчові технології та інженерія» факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Тема лекції виявилась дуже цікава та актуальна – «Мікрофлора яєць і яєчних продуктів», адже яйця є одним із найуживаніших продуктів майже усіма віковими групами населення.


Марія Василівна ознайомила студентів з будовою яєць, їхніми категоріями, інфекційними хворобами та вадами яєць, що можуть виникати з різних причин. Було детально висвітлено вимоги зберігання яєць та яєчної продукції, та їхнього дослідження при плановій та вимушеній експертизі.
Лекція супроводжувалася цікавим та інформативним ілюстративним матеріалом, поданим при допомозі мультимедійного обладнання.


Студенти активно відповідали на поставлені запитання, проявляли зацікавлення до теми лекції та занотовували корисну інформацію. Адже від вправних та своєчасних дій спеціалістів-технологів залежить не лише смак виготовленої продукції, а ще її безпечність та поживність.

На лекції були присутні колеги з кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології – професор Яблонська О.В., доценти Ібатулліна Ф.Ж. та Козловська Г.В., старший лаборант, аспірант без відриву від виробництва Савчук О.В. та інші.
Проведення лекції на високому рівні забезпечував старший лаборант, аспірант без відриву від виробництва Савчук Олександр Володимирович.
 

О.В. Яблонська, професор, доктор вет. наук
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook