Заключний день звітів керівників підрозділів виявився продуктивним

20 січня 2017 року
м. Київ, НУБіП України

 

  20 січня 2017 року. Останній день звітів керівників структурних підрозділів університету. Участь у обговоренні взяли ректор університету Станіслав Ніколаєнко, перший проректор Ігор Ібатуллін, проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, учений секретар Оксана Барановська, начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко і начальник навчально-методичного відділу Оксана Кліх.

      Декан механіко-технологічного факультету Ярослав Михайлович спинився на реформуванні переліку дисциплін. До цього колектив підштовхнуло проведене серед випускників опитування: що б вони зробили для покращення якості знань? Переважна більшість відповіла: оптимізували перелік дисциплін, виключивши застарілі та ввівши ряд нових.
     Значно покращилася наукова і інноваційна робота факультету, на його базі проведено ряд міжнародних конференцій. Розроблені комп’ютерні програми з оптимізації технопарків. Колектив вже традиційно бере участь у всіх профільних виставках. Активно ведеться профорієнтаційна робота. Так, буквально днями у газеті «Хрещатик» вийшла велика стаття про факультет та переваги навчання на ньому.

     Серед перспективних напрямків декан назвав і більш цілеспрямовану підготовку студентів, коли молодь обиратиме не факультет, а конкретних кафедру чи професора. Оптимізували також практичну підготовку. На сьогодні студенти проходять практику на підприємстві «John Deere», надійшли пропозиції схожого характеру і від «HARDI» та «Червої зірки». Крім того, вже на 80% готова нова лабораторія, обладнана компанією «HARDI».

     Відкривши у 2016 році за допомого спонсорів – підприємств «KUHN» і «Червона зірка» – дві сучасні лабораторії, факультет показав майстер-клас співпраці з бізнесом не лише колегам з нашого університету, а й усієї України, відзначив Станіслав Ніколаєнко. Взагалі, повертаючись до інженерної підготовки, слід пам’ятати: ми повинні мислити ширше, бачити нові ніші, які відкриваються. Інженери сьогодні потрібні і у тваринництві, де вони тісно співпрацюють з енергетиками. Все це тісно переплітається, а тому інженерна концепція потребує перегляду. Фахівець повинен бути ще й підприємцем і вміти побачити, де він може застосувати свої знання.

     Серед побажань – підсилення кадрового забезпечення, отримання та комерціалізація патентів, затвердження нових наукових тематик по кожній кафедрі, активніше вести підготовку аспірантів та публікуватися у SCOPUS, проектну роботу (хоча вже зараз конкурс МОН пройшли 2 проекти на суму більше 500 тис. грн), контролювати енергоощадність, більше уваги приділити виховній роботі.

    

Ірина Білоус

Інформацію розмістив Іван Роговський

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook