Лабораторії кафедри

16 лютого 2016, 15:17

НАУКОВО-ДОСЛІДНА ЛАБОРАТОРІЯ «МОНІТОРИНГУ СОЦІАЛЬНО-ГУМАНІТАРНИХ ПРОБЛЕМ СЕЛА» 

     Метою лабораторії є виконання наукових досліджень актуальних проблем розвитку сучасного українського села, й передусім — проблеми соціальної захищеності сільської молоді центральної України. Досягнення мети передбачає виконання таких завдань:

  • об’єднання зусиль науково-педагогічних працівників кафедри, науково-технічного персоналу, аспірантів, студентів і найманих фахівців для дослідження домінуючих соціально-гуманітарних проблем населення аграрних регіонів України та створення рекомендацій теоретичного та практичного характеру для представників усіх гілок влади, які забезпечують соціальний захист на селі з метою покращення форм і методів соціального захисту;
  • проведення разом із науковими установами спільної науково-дослідної діяльності з дослідження соціально-гуманітарних проблем села;
  • надання науково-консультаційних, освітніх, інформаційних та інших послуг, передбачених Постановою Кабінета Міністрів України від 20.01.1997 р. № 38 „Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися державними навчальними закладами”;
  • використання можливостей лабораторії для покращення рівня теоретичної та практичної підготовки студентів і покращення кваліфікації науково-педагогічних працівників університету.
Лабораторія знаходиться в аудиторії № 211, корпус № 15.
 
 
ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ РОБОТИ НАУКОВО-ДОСЛІДНОЇ ЛАБОРАТОРІЇ БУЛИ РОЗРОБЛЕНІ ТА ВПРОВАДЖЕНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ТА ОПУБЛІКОВАНІ МОНОГРАФІЇ 
   
«Дослідження соціальної захищеності сільської молоді: стан, тенденції та перспективи (на матеріалах соціологічного дослідження в областях центральної України)»
 2008-2010 рр.

 Мета даного дослідження - на основі аналізу емпіричного матеріалу, одержаного шляхом соціологічних досліджень, вивчення даних державної статистики, аналізу правої бази та даних соціальних служб виявити стан, тенденції та перспективи соціальної захищеності сільської молоді в областях.

На основі результатів науково-дослідної роботи розроблені і впроваджені рекомендації: Чекаль Л.А., Культенко В.П., Гудіна Н.М. Дослідження соціальної захищеності сільської молоді: стан, тенденції та перспективи (на матеріалах соціологічного дослідження в областях центральної України) Методичні рекомендації по роботі з молоддю для органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників господарств різної форми власності, соціальних служб, навчальних закладів, що готують фахівців сільського виробництва та працівників соціальних служб для аграрних регіонів. – К.: Міленіум, – 2010. - 72 с. 

 

«Дослідження тенденцій формування

ціннісних орієнтацій сільської молоді» 2011-2013рр.

 

    Метою даного дослідження є створення комплексу рекомендацій теоретичного і практичного характеру для представників усіх гілок влади, які опікуються соціальними проблемами села та молодіжною політикою в аграрних регіонах та впливають на формування ціннісних орієнтацій сільської молоді, а також розробку і вдосконалення державних програм з проблем соціальної політики у справах молоді.

  Авторами дослідження здійснений послідовний аналіз проблем формування ціннісних орієнтацій сільської молоді та розглянута специфіка його форм в сільських регіонах. В межах цього питання висвітлені наступні проблеми: проаналізовані типи соціальної роботи, що спрямованні на формування ціннісних орієнтацій, визначені соціально-економічні особливості сільськогосподарської праці та їх вплив на формування ціннісних орієнтацій сільської молоді ; досліджені впливи конфліктів різного типу та проведений аналіз ієрархії соціальних та психологічних перешкод що впливають на формування ціннісних орієнтацій сільської молоді та проблеми соціального захисту сільської молоді. На засадах проаналізованих матеріалів розглянуті схеми дослідження тенденцій формування ціннісних орієнтацій та розроблена анкета для проведення соціологічного дослідження.

 

Л.А. Чекаль, В.П. Культенко, С.В. Гейко, Н.М. Гудіна.Особливості соціальної роботи з молоддю аграрних регіонів: соціальний захист та формування ціннісних орієнтацій. – К., 2012. – 306 с.

 

 

 

Чекаль Л.А., Культенко В.П., Гейко С.М,Гудіна Н.М. Особливості формування соціокультурних цінностей молоді аграрних регіонів. – Ніжин: Видавець ПП Лисенко М.М., 2013. – 192 с.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook