Обговоренняя проблем довкілля разом Джиммі Хіллом та Environmental English Speaking Club

16 лютого 2017, 15:26

13.02.2017 студенти 1 курсу спеціальностей "Захист рослин" і  та 2 курсу спеціальності "Біотехнології та екологія" у супроводі викладачів кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей О.В. Іванової та О.С. Поліщука відвідали Environmental English Speaking Club де відбулася зустріч із психологом, соціологом та просто хорошою і цікавою людиною Джиммі Хіллом. Темою обговорення стало проблема формування суспільства, яке не наносить шкоди довкіллю.

Зустріч пройшла в дружній та доброзичливій атмосфері. Учасники говорили про проблеми та перспективи світової спільности в умовах екологічної кризи та про шляхи її подолання, про практику боротьби за чисту планету в європейських країнах і США та про можливості використання європейського та американського досвіду в Україні.

Студенти із захопленням приймали участь у обговоренні та задавали безліч запитаннь.

Ділючися враженнями про зустріч Вікторія Касян розповідала: "Зустріч з Джиммі справила на мене хороше враження. Я дуже хвилювалася, що не зможу зрозуміти те, що він говорить, але це було марно. Ще з початку вечора він домовився з нами, що буде повільніше розмовляти ніж зазвичай, на мій подив, я багато зрозуміла, хоча перед зустріччю я була трохи не впевнена в собі. Вечір спілкування з Джиммі пройшов дуже цікаво, він розповідав цікаві факти про життя в Америці, ми порівнювали рівень життя в Україні і за кордоном, обговорювали глобальні проблеми і багато іншого. Я сподіваюся, що ця зустріч була не останньою, і найближчим часом ми знову зберемося в таку ж хорошу компанію, де зможемо дізнатися більше чогось цікавого."

Одногрупниця Віки Діана Кулик додає: "Це була чудова можливість не тільки покращити розуміння англійської мови, а й обговорити глобальні проблеми навколишнього середовища. У сучасному світі гостро постає питання про захист довкілля і в цьому досвід США є одним з найкращих. У ході бесіди ми провели паралелі між Сполученими Штатами та Україною щодо менталітету країн. Я була вражена теплою атмосферою, яка панувала під часом зустрічі, ніби ми всі знайомі вже багато років! Це спілкування ще більше надихнуло мене всіляко сприяти збереженню природи і самовдосконалюватись, адже розвиваючи свою особистість, ми, хоч трішки, але все ж покращуємо життя навколо себе. Я отримала безліч позитивних емоцій, за що дякую Джиммі Хіллу".

Всі учасники зустрічі чудові провели час та домовилися про те, що подібні зустрічі стануть традиційними.

Оксана ІВАНОВА

Олександр ПОЛІЩУК

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook