Змагання спартакіади студентів НУБіП України з важкої атетики

23 березня 2017 року
Навчальний корпус №9 (спортивний корпус), зала важкої атлетики

22-23 березня 2017 року пройшли змагання 60-ої спартакіади студентів НУБіП України 2016-2017 навчального року з важкої атлетики.

У змаганнях взяли участь 56 спортсменів, чоловіків і жінок, які представляли 10 вакультетів і ННІ університету. Спортсмени змагалися за сумою двоборства у двох вправах – ривок і поштовх. Першими вийшли на важкоатлетичний поміст жінки, які змагались у семи вагових категоріях. Найбільшу кількість призових місць вибороли дівчата факультету ветеринарної медицини – п’ять, призерами змагань серед жінок також стали представники ще шести факультетів і ННІ університету.

Серед чоловіків у найлегшій ваговій категорії до 62 кг усі три призові місця вибороли студенти факультету конструювання та дизайну. У наступній ваговій категорії до 69 кг учасників було більше і за призові місця змагалися спортсмени з шести факультетів. У другий день змагань на помост виходили чоловіки ще 5 вагових категорій.

З особистими результатами змагань з важкої атлетики можна ознайомитись на сторінці сайту Спорт/ Протоколи змагань.

Командна першість серед факультетів і ННІ буде визначена додатково з урахування «коефіцієнту Сінклера». Командні місця будуть визначені за найбільшою сумою очок нарахованих шести кращими спортсменам команди. Очки спортсменам нараховуються таким чином: результат суми кілограмів піднятих у двоборстві (ривок плюс поштовх) кожного спортсмена помножується на коефіцієнт, який знаходиться за таблицею Сінклера. Коефіціент змінюється від 1,0000 до 2,0000. Чим менше вага спортсмена, тим більший коефіцієнт. Тобто використовуючи подібну методику враховується результат спортсмена у залежності від власної ваги. Чим важчий спортсмен, тим нижчий коефіцієнт, чим більшу вагу підняв спортсмен тим більше він набирає очок і вносить більший внесок до командного результату.

Головний суддя змагань з важкої атлетики – Береза Григорій Юхимович, старший викладач кафедри фізичного виховання, майстер спорту СРСР з важкої атлетики, відповідальний за підготовку збірної команди НУБіП України з важкої атлетики; головний секретар – Пархоменко В’ячеслав Кузьмович, старший викладач кафедри фізичного виховання, суддя зі спорту національної категорії.

Фотографії зі змагань можна переглянути на сторінці відділу виховної роботи та студентських справ НУБіП України.

Кафедра фізичного виховання

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook