ПРО ОЧІКУВАННЯ ТА РИЗИКИ СУЧАСНОЇ ЮРИДИЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У МАЙСТЕР-КЛАСІ ВІД СВІТЛАНИ МОРОЗ

10 квітня 2017, 16:18

З метою підвищення практичної складової  в освітньому процесі  7 квітня 2017 року на запрошення кафедри теорії та історії держави і права була проведена зустріч студентів І курсу юридичного факультету з адвокатом, керуючим партнером консалтингової компанії «DICTUM»,  засновником освітнього простору «EXEMPLUM» Світланою Мороз.

Світлана Мороз – досвідчений юрист, що має досвід роботи на державній службі та в багатьох юридичних компаніях,  величезний відсоток виграних справ  в судах а також досвід освітянської роботи.

Тема зустрічі«Професійна діяльність сучасного юриста: очікування та ризики».

 

Світлана зосередила увагу студентів на необхідності постійного самовдосконалення, починаючи  з першого курсу університету, на потребі володіння іноземною мовою, розвитку вміння постійно вчитися та логічно мислити. Крім того, до невід’ємних рис сучасного юриста належить і вміння якісно та швидко працювати в команді  та бути чесним по відношенню до свого клієнта.

Світлана Мороз навела багато прикладів зі свого практичного досвіду, розповіла про нюанси вирішення конкретних проблемних справ та про те, яким чином їй допомагають знання, отримані під час навчання на юридичному факультеті.

Також окремо розглядалися можливі ризики, які можуть виникати у професійній діяльності та призвести до певної деформації професійної правової свідомості та здатність їх долати.

 Студенти мали змогу отримати відповіді на ті запитання, які їх найбільше цікавили та стосувалися їх майбутньої професії, зокрема: якими рисами  повинен володіти сучасний юрист, щоб конкурувати на юридичному ринку, яка завантаженість роботою адвоката та керівника юридичної фірми, з чого потрібно починати, для того щоб досягти успіхів у юридичній професії та багато інших.

 

Проведений майстер-клас дав можливість студентам  оцінити юридичну професійну діяльність як складну, але водночас дуже цікаву. Всі присутні прийшли до висновку, що правильно підібрана мотивація і правильна організація навчання є запорукою успіху у майбутньому.

Щиро вдячні Світлані Мороз за дуже цікавий та продуктивний захід. Маємо надію на подальшу співпрацю!

 

 

Іван  Шемелинець,

 доцент кафедри теорії та історії держави і права,

кандидат юридичних наук, доцент

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook