Вивчення дисципліни «Знезараження об’єктів регулювання» є складовою підготовки фахівців у галузі захисту і карантину рослин

11 квітня 2017, 17:40
Кафедра Інтегрованого захисту та карантину рослин

Магістри спеціальності «Карантин рослин» прослухали курс практичної фумігації. Про особливості карантинного знезараження на елеваторах, у морських та річкових портах погодився розповісти магістрам заступник директора ТОВ «Агріка Україна» Петро Пантелійович Гавлінський. Він є випускником факультету захисту рослин, досвідчений фахівець своєї справи. Тривалий час працював у службі захисту рослин, Міністерстві аграрної політики України. Зараз він займається проблемами фумігації зернових культур в Україні.

Лекцію висловили бажання прослухати як магістри спеціальності «Карантин рослин» так і викладачі кафедри інтегрованого захисту та карантину рослин, доценти Оксана Сикало, Ольга Дмитрієва, Тетяна Чернега.

Підготовку фахівців зі спеціальності «Карантин рослин» на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології розпочали два роки тому. Невід’ємною складовою підготовки магістрів є опанування знаннями зі знезараження підкарантинних матеріалів від регульованих карантинних та особливо небезпечних комах та збудників хвороб. Практичні моменти проведення знезараження викликали зацікавленість у магістрів спеціальності «Карантин рослин».

Лекція швидко переросла у жваву бесіду та викликала неабияку зацікавленість у студентів. Процес фумігації є одним зі складних та специфічних процесів у захисті і карантині рослин, вимагає ретельної підготовки та спеціальних допусків для роботи з хімічними препаратами 1 класу небезпеки.

Петро Пантелійович розказав магістрам про особливості сучасного асортименту фумігантів, дозволених до використання в Україні, особливості їх застосування. Відповів на питання студентів стосовно особливостей фумігації у трюмах суден, розрахунки необхідної кількості препарату та особливості його закладки в процесі транспортування вантажу. Про способи дегазації зернової продукції та можливі залишки фумігантів.

Вважаємо, що такі заходи є потрібними при формуванні професійних навиків фахівців з «Карантину рослин».

 

Доцент кафедри інтегрованого захисту

та карантину рослин

Оксана Сикало


Петро Гавлінський проводить лекцію магістрам спеціальності "Карантин рослин"
Викладачі та магістри уважно слухають лекцію
Фото на згадку про змістовну лекцію
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook