Проведення профорієнтаційних заходів співробітниками кафедри

11 квітня 2017 року
Черкаська область

 Проведення профорієнтаційних заходів науково-педагогічними кафедрами управління земельними ресурсами та земельного кадастру в загальноосвітніх школах Черкаської області


        Нещодавно відбулась профорієнтаційна робота із учнями випускних класів загальноосвітніх шкіл Черкаської області на чолі з викладачами кафедр управління земельними ресурсами та земельного кадастру доцентами Тихенко Р.В. і Тихенко О.В. Майбутнім абітурієнтам розповіли про актуальність професії землевпорядника та переваги навчання в нашому університеті  за іншими спеціальностями.
Викладачі факультету відвідали декілька навчальних закладів, а саме: Черкаську спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів №28 ім. Т.Г.Шевченка Черкаської міської ради, Черкаську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №32, Вознесенську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Золотоніської районної ради Черкаської області, у яких детально зосередили увагу учнів на сприятливих умовах навчання в нашому ВУЗі та охоче відповіли на всі поставлені запитання. До найбільш популярних питань серед випускників варто віднести: перспективи працевлаштування, вимоги до вступу, умови проживання в гуртожитку та можливості студентів під час навчання.
Доцент кафедри земельного кадастру Тихенко Ольга Володимирівна акцентувала увагу  на перевагах навчання та специфіці роботи майбутніх землевпорядників де вони можуть себе реалізувати, а саме оформлення необхідної документації прав на землю, здійснення грошової оцінки земель, наукова діяльність, ГІС-технології, проведення топографо-геодезичних робіт та інше. Також Ольга Володимирівна зауважила, що факультет надає вагому увагу тому, щоб студенти здійснювали процес навчання з використанням сучасної техніки, тому для зйомок місцевості використовують геодезичні електронні прилади з високою точністю, літальні безпілотники, ліцензійні ГІС-програми та геодезичне обладнання вищої категорії.
Доцент кафедри управління земельними ресурсами Тихенко Руслан Вікторович розповів учням про проведення олімпіади з дисциплін, які необхідні для вступу до університету. При цьому, усі бажаючі можуть взяти участь та отримати додаткові 20 балів до ЗНО в разі набрання необхідної кількості балів у першому і другому турах, що буде проходити в університеті. Така пропозиція неабияк зацікавила слухачів та спричинила бурхливе обговорення і активність у подальшому спілкуванні.
Щодо можливостей працевлаштування та реалізації в даній професії багато державних та приватних установ, які постійно потребують професійних спеціалістів у цій галузі, також є варіанти проходження виробничої практики за кордоном від НУБіП, стажування в європейських установах та обмін студентами. На завершення делегація факультету землевпорядкування проінформувала учнів стосовно умов проживання в гуртожитку та студентське життя на факультеті.
Науково-педагогічні працівники Тихенко О.В. та Тихенко Р.В. щиро подякували за співпрацю всім представникам навчальних закладів та запросили  абітурієнтів до вступу, як на факультет землевпорядкування так і в університет, гарантуючи надання змістовних знань і підтримку у вступі до лав студентства.

 

Доцент кафедри, к.е.н Руслан Тихенко


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook