ВЕСНЯНА АКАДЕМІЧНА ШКОЛА БУКОВЕЛЬ 2017 – ВИВЧАЄМО ДОСВІД ПОСТІНДУСТРІАЛЬНОЇ ОСВІТИ

29 травня 2017 року
м. Буковель, Весняна академічна школа BASS-2017

Вже втретє на теренах мальовничого гуцульського комплексу Буковель відбулась ІІІ міжнародна навчально-тренінгова програма Весняна академічна школа Буковель 2017 BASS-2017 у форматі творчо-педагогічної майстерні під назвою «Майстерня постіндустріального навчання».

Організаторами традиційно виступили Громадська організація «Україно – Американська асоціація працівників вищої школи» та Тернопільський національний економічний університет.

Партнерами програми цього року були Міжнародна освітня консалтингова компанія Vistas Canada EduEILABUniversity of Ontario Institute of Technology, Міжнародна культурно-освітня асоціація, Інститут соціального і економічного розвитку.

Головною метою освітньої програми BASS-2017 є об’єднати лідерів лідерів-професіоналів у галузі вищої освіти, та створити громадську платформу, яка акумулює викладачів і науковців, міжнародних експертів та дослідників, інших зацікавлених осіб, для сприяння якісним змінам в українській вищий школі.

Зважаючи на те, що Національний університет біоресурсів і природокористування України визнаний найдинамічніше розвиваючимся вищим навчальним закладом України, викладачі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК не мали права пропустити такий захід. В роботі академічної школи взяла участь доцент кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції Юлія Слива. Цього року BASS-2017 відбулася з 20-го по 25-те травня. На учасників програми чекали активності з проблемно-орієнтованого навчання (PBL), бізнес-наставництва, цифрових інтерактивних взаємодій та досліджень, вимірювання цифрових компетенцій і культурних цінностей.

 

Після відкриття програми слово до учасників мали Елена Сайтс – віце-президент Міжнародної культурно-освітньої асоціації (м. Чикаго, США), Todd J.BBlayone – президент освітньої консалтингової компанії Vistas Canada Edu (м. Осгава, Канада), Olav Aarna – віце-ректор з досліджень та розвитку Естонської бізнес-школи, радник урядів та учасник проектів з питань реформування системи освіти та забезпечення якості вищої освіти (м. Таллінн, Естонія), Vik Arhus Torstein – вищий виконавчий адміністратор Nord University Business School (Норвегія).

Протягом п’яти насичених днів учасники BASS-2017 мали насичену програму. Зокрема, майстер-клас із бізнес наставництва від Mart Kikas  - ментора Естонської бізнес-школи, консультанта зрілих компаній та стартапів з питань розвитку бізнесу та стратегій інтернаціоналізації переважно в регіонах Балтики та Східної Європи (м. Гельсінкі, Фінляндія). Тренер розкрив питання нового формату передачі досвіду й умінь у навчальному процесі, застосування менторства (наставництва), як пріоритету в навчанні в постіндустріальній освіті.

Цікавим був тренінг «Майстерня постіндустріального навчання» тренерами якого виступили Todd J.B. Blayone та Олена Михайленко.

Зокрема надзвичайно цікавими були активності з демократизуючого високотехнологічного навчання з фокусом на суспільні зміни в Україні через освітню систему. Пізнавальним був тренінг «Трансформуюче онлайн-навчання в Україні» та активності колоборативного курсу «Культурні виміри і професійні стратегії» з точки зору аналізу досвіду студентів і викладачів Україна – Канада.

 

В останній день цікавим та дискусійним був виступ Михайла Жука щодо Інноваційної культури, як освітнього тренду четвертої промислової революції та George Lupascu Pruna – акредитованого бізнес консультанта в ITIM International-The Hofstede Center. Тренер На основі культурної моделі Хофстеде 6D надав консультації щодо практичного використання культурних відмінностей в бізнесі.

Учасники програми мали можливість поєднати креативну та продуктивну діяльність з цікавим та приємним відпочинком на чистому повітрі посеред Карпатських гір.

За результатами учасники BASS-2017 отримали сертифікати міжнародного зразка, отримані теоретичні та практичні знання та навички учасники можуть використовувати для покращення освіти з врахуванням постіндустріальних реалій.

 

Наталя Мєдвєдєва,

доцент кафедри стандартизації

та сертифікації с.-г. продукції

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook