Психолог – престижна професія

7 червня 2017, 15:16

       Сьогодні усе більше людей усвідомлює, що не лише фізичне здоровʼя потребує пильної уваги, а й психологічне. Бо тільки коли душа людини перебуває у гармонії, усе довкола її тішить, їй хочеться жити і творити, легко долаються будь-які труднощі і легко вибудовуються будь-які стосунки. І якщо для відновлення фізичного здоровʼя люди вдаються до різноманітних медикаментів, дієт, допомоги лікарів, то для відновлення психологічного здоровʼя важливим є лікування словом, яке здійснюють психологи.


      Створюючи умови для самовираження людини, помічаючи речі, що вислизають від звичайного погляду, психолог допомагає їй краще розібратись у собі, своїй життєвій ситуації, її обставинах, зʼясувати звʼязок між думками, почуттями та поведінкою, історію певного життєвого утруднення, віднайти ресурси у собі для того, щоб рухатись далі, досягати поставлених цілей. Психологи працюють з різними запитами: проблеми в особистому житті, образи, самотність, внутрішній біль; конфлікти у сімʼї, розлучення, розлука з партнером; підвищення якості життя через пізнання самого себе; підвищення самооцінки, впевненості у своїх силах; тривога, фобії, депресії; вікові психологічні кризи та періодичні конфлікти; труднощі у стосунках батьків і дітей; труднощі у взаєминах з колегами та керівництвом; переживання втрати близьких, насилля; труднощі у навчанні дітей; формування команди у бізнес-структурі тощо.
     Сьогодні розширюється поле діяльності психологів: вони працюють у закладах освіти (школи, дитячі садки), психологічних центрах, приватних закладах з психологічного консультування, тренінгових компаніях, медичних закладах, соціальних службах, центрах реабілітації, наркологічних службах, у правоохоронних органах, рекрутингових агенствах, у службах з подолання наслідків надзвичайних ситуацій, на виробництві, у сферах реклами, спорту, засобів масової інформації.

     У цьому році кафедра психології розпочинає підготовку фахівців за цією життєво необхідною спеціальністю. Науково-педагогічні працівники кафедри гарантують практичну орієнтацію фахових дисциплін, що дасть можливість формування високого рівня готовності до професійної діяльності відразу по завершенню університету, без додаткової освіти.

     Скористайтеся унікальною нагодою здобути спеціальність психолога в нашому університеті!


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook