День знань

1 вересня 2017, 10:00
Стадіон НУБіП

1 вересня у НУБіП стартував ювілейний, вже 120-й навчальний рік. І розпочало його яскраве святкування Дня знань.

Відкрили його народна артистка України Наталія Шелепницька разом із творчими колективами вишу. Естафету дійства підхопив парад першокурсників, який очолив ансамбль барабанщиць «Літаври» Ірпінського економічного коледжу. Під звучання Державного Гімну України першокурсник факультету тваринництва та водних біоресурсів Давид Калістий підняв жовтно-блакитний стяг.

А вже після церемонії посвяти першокурсників (яку традиційно проводять керівники факультетів, інститутів та відокремлених підрозділів), що супроводжувалася виконанням студентського гімну – Гаудеамусу, новоспечені студенти урочисто склали Присягу студента НУБіП.

Винуватців свята, їхніх батьків, викладачів, гостей вітав ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Нинішній навчальний рік є особливим для нас, підкреслив він, адже у 120-й раз наш славетний університет відкриває двері перед юнаками та дівчатами. Нашу альма-матер завжди прославляли і прославляють її випускники. За ці роки підготовлено більше 175 тисяч фахівців, виховано тисячі відомих учених і науковців, політиків, керівників держави, народних депутатів, знаних організаторів аграрного сектору, талановитих підприємців, фермерів, справжніх патріотів України. Наш університет динамічно розвивається, зміцнює свої позиції в загальнодержавних рейтингах і входить до когорти кращих вишів України. А про його визнання у світі свідчать широкі міжнародні зв’язки та співпраця зі 151 установою з багатьох країн світу. Ось і цього року на наше свято завітали гості з Університету штату Айова (США), Варшавського університету наук про життя.

У продовження святкування Станіслав Ніколаєнко вручив першокурсникам символічний Ключ знань, а студентський квиток та залікову книжку вони отримали з рук першого проректора Ігоря Ібатулліна та проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші.

Чашу знань під звуки Гімну університету запалили випускник агробіологічного факультету Михайло Сятиня та студентка ННІ лісового і садово-паркового господарства Діана Степова.

Не забули цього святково дня і про тих, хто віддав життя за свободу і незалежність України: до університетського меморіалу пам’яті лягла гірлянда та квіти.

Від мистецького гурту колектив і гостей привітали народний артист України Вадим Крищенко, який подарував глядачам вірш «Благослови», та його молодший товариш, теж вихованець університету, а нині заслужений артист України Дмитро Андрієць.

Все різноманіття естетичних вподобань молоді університету показали виступи його художніх колективів. І бальні танці від «Чарівності», і народні від учасників «Колосу», і хіп-хоп від «Сузір’я DANCE», театралізовані естрадні номери, пісенні композиції у виконанні Романа Рудого, Ярослава Михайловича, дуету Любові Шкварун та Ірини Войтюк. А великий вибір видів спорту, якими можна успішно займатися у НУБіП, демонстрували кращі спортсмени – учасники збірних університету з волейболу, баскетболу, спортивної аеробіки, перетягування канату, гирьового спорту, кіукушин карате. Справжнісіньким же ексклюзивом став воркаут у виконанні команди Ірпінського економічного коледжу. Віншував же це дійство під назвою «День знань у НУБіП» традиційний «Голосіївський вальс» першокурсників.

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook