Магістри провели виїзне заняття у Інституті садівництва НААН

4 жовтня 2017 року
ІС НААН України

Слухачі магістратури першого року навчання за спеціальністю «Садівництво» провели заняття з дисципліни «Прогресивні технології у садівництві та виноградарстві на базі дослідних насаджень Інституту садівництва НААН України – головної науково-дослідної установи галузі садівництва в Україні, яка спеціалізується на створенні нових сортів плодових і ягідних культур; удосконаленні технологій вирощування безвірусного садивного матеріалу, плодів і ягід; розробці технічних засобів по догляду за садами, ягідниками та розсадниками; створенні нових, екологічно безпечних малоенергоємних технологій вирощування плодів.

 

Із сучасним станом ягідництва, новітніми сортами «брендових» сьогодні та у перспективі культур, вітчизняними та закордонними технологіями чи окремими їх елементами ознайомив Ярещенко Олександр Миколайович, заступник директора з наукової роботи, кандидат с.-г. наук.

 

Про розроблення для основних зон садівництва нових екологічно безпечних технологій вирощування плодів кісточкових культур з використанням високопродуктивних слаборослих насіннєвих та вегетативно розмножуваних підщеп, зимостійких великоплідних стійких до хвороб сортів, нових способів формування та обрізування дерев для забезпечення їх високої стабільної врожайності розповіла Кіщак Олена Анатоліївна, зав. відділом технології вирощування плодових і ягідних культур, доктор с.-г. наук.


Вивчення адаптивності нових вітчизняних та інтродукованих підщеп яблуні та груші в різних ґрунтово-кліматичних умовах; добір перспективних сорто-підщепних комбінувань кісточкових порід для створення інтенсивних насаджень – про ці головні напрямки роботи відділу розсадництва проінформував зав. відділом, канд. с.-г. наук Соболь Віктор Андрійович.

Володимир Сіленко, доцент кафедри садівництва

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook