Цікаві художні виставки

26 жовтня 2017 року
м.Київ

      Учасники художньої студії «Голосіївська палітра» та студенти ветеринарного та агробіологічного факультетів, які вивчають етнокультурологію, цими осінніми днями відвідали цікаві художні виставки та прогулялися вулицями Києва.

       У галереї «Золотий перетин» студенти подивилися виставку видатного художника Віктора Зарецького «Реквієм».  Більшість робіт, представлених на виставці, раніше не були експоновані та знаходилися у приватних колекціях десятки років.

    Великий український модерніст, майстер пейзажу і жанрової картини  Віктор Зарецький – це один з найвидатніших українських художників ХХ століття.                                    

     Народився він 10 лютого 1925 року в місті Білопілля Сумської області. З 1947 року по 1953 рік навчався в Київському художньому інституті, в майстерні Сергія Григор’єва.

      З 1953 року по 1957 рік викладав у Київському художньому інституті. Член Спілки художників України з 1956 року. Разом з дружиною художницею Аллою Горською був одним з лідерів руху шістдесятників, з 1963 року був головою Київського клубу творчої молоді. Організував власну студію мистецтв, яку очолював з 1978 по 1985 рік. Створив напрям “Українська сецесія”, першим відкрив двері сучасному українському мистецтву. У його художній студії навчалися понад 200 учнів,

       Розробив оригінальну педагогічну систему «Роздуми біля полотна», текст якої вперше опублікував його син в журналі «Образотворче мистецтво» (№1-2 за 1993 рік). Помер у 1990 році

        У 1994 році Зарецький був посмертно нагороджений Державною ремією ім. Т. Шевченка.

На виставці Віктора Зарецького 

           Цікавою виявилася і виставка у Будинку художника, адже її експозиції склали роботи претендентів на вступ до лав Національної спілки художників України. Привернули увагу студентів численні роботи, виконані у різних техніках і стилях - натюрморти, пейзажі, декоративне мистецтво, скульптура.

           Переїжджаючи з виставки на виставку, студенти побачили пам’ятки  різних епох на вулицях Києва. Телий, хоча і несонячий, осінній день дав змогу провести імпровізовану екскурсію.


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook