ГРАН-ПРІ IV МІЖНАРОДНОЇ ОЛІМПІАДИ З МЕНЕДЖМЕНТУ СЕРЕД МОЛОДІ В НУБіП УКРАЇНИ

7 листопада 2017 року
м. Київ, НУБіП України, вул. Героїв Оборони, 15, корп. 3, ауд. 308

 

7 листопада 2017 року в відбулось відкриття Гран-прі IV Міжнародної олімпіади з менеджменту серед молоді. Гран-прі IV Міжнародної студентської олімпіади з менеджменту серед молоді проводиться відповідно до рішення Міжнародної гільдії професіоналів якості та Клубу лідерів якості країн Центральної та Східної Європи та проходить в рамках Глобального проекту «Молодіжний творчий рух «Естафета якості». Найвищий рівень міжнародної олімпіади присвячується Всесвітньому дню якості, який відзначається на всіх континентах під егідою ООН. Девіз Всесвітнього дня якості - «Якість - в ім'я кращого життя».

Слід відзначити, що НУБіП України вкотре став співорганізатором цього визначного міжнародного заходу для молоді. Виступаючи зі святковою промовою Станіслав Ніколаєнко, керівник вишу, зазначив, що нині у стінах університету навчається понад 26 тисяч студентів та 600 аспірантів і докторів, яких до вершин знань ведуть більш як 2 600 викладачів.

Особлива гордість вишу — талановиті студенти. Лише цього року близько ста з них стали переможцями і призерами всеукраїнських олімпіад та конкурсів.

Учасниками ж цього Гран-прі є переможці Міжнародної олімпіади з менеджменту серед молоді у відповідних номінаціях з трьох країн світу: Україна, Республіка Казахстан та Республіка Білорусь, в т.ч. і представники нашого вишу – студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, які опановують спеціалізацію «Якість, стандартизація та сертифікація».

Вітаючи учасників Гран-прі Петро Калита  зазначив, що розвинені європейські країни - це, перш за все, інша культура, до якої нам ще треба дорости. Україна, на жаль, більше 70-ти років розвивалася і формувалася в «задзеркаллі», в умовах тотального дефіциту і тоталітарного режиму. Саме цим і визначається її нинішнє становище. Суспільство України в цілому відстає від товариств розвинених країн по рівню зрілості і, як наслідок - по конкурентоспроможності компаній і економіки в цілому, за рівнем якості життя своїх людей. А вихід із цієї ситуації, що склалася у розумінні, що переоснащення українських компаній сучасним обладнанням - це, звичайно, дуже важливо, але явно не досить, щоб домогтися довгострокового стійкого успіху, вийти на рівень кращих компаній світу. Потрібно змінити філософію і психологію людей і перш за все це психологію молоді, нашого студентства. Потрібно вибудувати нові «дружні» стосунки між владою і суспільством, суспільством і бізнесом, топ-менеджерами та персоналом компаній. І не втрачаючи часу, потрібно вдосконалюватися, створювати сучасні ефективні системи менеджменту, розуміючи, що це «коренева система» і все бажані нами результати - її «плоди». При цьому потрібно осмислено використовувати кращу ділову практику, накопичену в світі. Тому такі Олімпіади, насамперед – це крок у майбутній розквіт пострадянських держав.

Окрему подяку слід висловити спонсорам олімпіади – Міжнародній спеціалізованій фармацевтичній корпорації «Юрія-Фарм» в особі HR-директора та лідера платформи «Сходи в майбутнє» Ігорю Найді за активну життєву позицію щодо підтримки виявлення та заохочення молодих фахівців, що мають найбільш повні і глибокі знання в сфері систем управління якістю та менеджменту, популяризація Олімпіади з менеджменту серед молоді на міжнародному рівні.

 

Метою і завданням Гран-прі є виявлення найсильніших молодих фахівців з управляння якістю та менеджменту серед переможців IV Міжнародної олімпіади з менеджменту серед молоді і подальша популяризація сучасні системи управління та менеджменту, кращих учасників, їх організацій і країн.

 

Баталії представлені в трьох номінаціях Гран-прі:

-        Практики та методи менеджменту;

-        Системи управління якістю;

-        Командні змагання з менеджменту.

Передбачена також спеціальна номінація «Гран-прі Супер», яка розігрується серед володарів Гран-прі в номінаціях «Практики і методи менеджменту» і «Системи менеджменту якості ».

 

Учасники Гран-прі

В цьому році учасниками Гран-прі є 18 студентів з 9 вищих навчальних закладів України, Евразійского Національного Университету ім. Л.Н.Гумільова (Республіка Казахстан) та Білоруського національного технічного університету.

 

Университети

Кількість учасників

1.     Евразійский Національний Университет ім. Л.Н.Гумільова (Республіка Казахстан)

4

2.     Білоруський національний технічний університет (Республіка Білорусь)

1

3.     Національний університет біоресурсів і природокористування України

3

4.     Полтавський національний технічний університет ім. Юрія Кондратюка

1

5.     Харківський навчально-науковий інститут

ДВЗН «Університет банківської справи»

2

6.     Луцький національний технічний університет

4

7.     Національний транспортнийу університет

1

8.     Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»

1

9.     Полтавська державна аграрна академія

1

 

 

Оцінювати та коментувати результати етапів покладено на Членів Бюро Міжнародного оргкомітету Олімпіади та жюрі, серед них:

Калита П., лідер Глобального проекту, голова Міжнародного оргкомітету Олімпіади (Київ, Україна).

Серафінас Д., президент МГПЯ, директор центру якості «Квалітетас», д.т.н., професор, голова Міжнародного журі Олімпіади (Вільнюс, Литва).

Кабаков Ю., керівник Експертної ради при Міжнародному журі, директор Органу сертифікації персоналу УАЯ, , к.т.н. (Київ, Україна)".

Шкадрецов І., начальник відділу Белгисс Держстандарту РБ (Мінськ, Республіка Білорусь).

Баль-Прилипко Л.,д.т.н., декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, НУБіП України;

Сухенко В.,д.т.н., завідувач кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції, НУБіП України;

Новак О., к.е.н., доцент кафедри менеджменту ім. проф. І.С. Завадського НУБіП України.

Слива Ю., к.т.н., доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції, НУБіП України.

Луценко І., к.е.н., доцент кафедри менеджменту НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського ».

 

Побажаємо успіху учасникам та цікавих та незабутніх вражень присутнім та вболівальникам!

 

Владислав Сухенко,

завідувач кафедри стандартизації

та сертифікації с.-г. продукції

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook