Колектив факультету землевпорядкуваня звітувався за проведену профорієнтаційну роботу протягом осені

4 грудня 2017 року

      Саме це питання було ключовим на черговій вченій раді факультету землевпорядкування. Адже, як попрацюємо протягом навчального року, такі й результати будуть наступного вересня. Приємно, що більшість науково-педагогічних працівників усвідомили усю складність вступних кампаній минулих років та активно долучилися до цієї роботи вже з вересня. Отож, маємо і певні результати – конкретні прізвища майбутніх абітурієнтів на спеціальність "Геодезія та землеустрій". З усіма проводиться роз’яснювальна робота, підготовлено і надруковано буклети, відзнятий відеоматеріал про факультет, є домовленості зі школами, посилюється активність в соціальних мережах, залучено представників Ради роботодавців, а також слухачів ННВЦ «Охорона природних ресурсів та реформування земельних відносин».
    Водночас, незадовільно триває набір на консультаційно-підготовчі курси. Маємо лише троє слухачів. Декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков акцентував на цьому особливу увагу, кожна кафедра факультету отримала завдання забезпечити до 14 грудня 2017 р. по 5 осіб, а персональну відповідальність за виконання цього розпорядження покладено на завідувачів кафедр. Продовжуючи, очільник факультету нагадав, що це не лише можливість для слухачів отримати додаткові бали під час вступу до Університету, а й суттєве підвищення рівня їхніх знань ще до складання ЗНО.
    Першою від кафедри земельного кадастру звітувала про проведену профорієнтаційну роботу доцент Ольга Тихенко, яка відвідала школу в с. Новосілки Києво-Святошинського району та 5 шкіл м. Старокостянтинів Хмельницької області. До цієї роботи долучився і доцент кафедри управління земельними ресурсами Руслан Тихенко, який ще й загітував випускника стати слухачем підготовчого відділення, проте на іншу спеціальність. Доценти Людмила Гунько і Наталія Мединська охопили навчальні заклади Святошинського району та школу № 4 м. Вишневе. До речі, усі контакти налагоджували з вчителями географії, яким стала цікава картографічна складова нашої спеціальності, і є домовленості про відкриті заняття професора Івана Ковальчука старшокласникам.


    Ще один доцент кафедри землевпорядного проектування Тетяна Прядка відвідала Фастівський математичний ліцей, випускники якого часто стають нашими студентами, а одиннадцятикласники вже встигли побувати в гостях на факультеті. Асистент Ірина Колганова вкотре зацікавлювала гімназистів м. Боярки та школярів Звенигородщини.
     До профорієнтаційної роботи долучилася і старший викладач кафедри геодезії та картографії Богдана Ярова, яка побувала в рідній гімназії м. Хорол, а також у 12 школах Хорольського району, що на Полтавщині. У ході зустрічей з одинадцятикласниками вона розповідала про особливості професії «інженера-землевпорядника», можливості майбутнього працевлаштування та отримання диплому європейського університету, стажування за кордоном, умови проживання у студентських кампусах, перспективи студентського самоврядування тощо.

 


     Слухачів зацікавила спеціальність та Університет, адже багато з них вперше чули про існування таких професій як землевпорядник, геодезист, картограф. Тому головним завданням була агітаційно-роз’яснювальна робота серед майбутніх абітурієнтів. Усі присутні ознайомилися з інформаційними матеріалами факультету землевпорядкування. Буклети кафедри та факультету були розміщені у кожній школі на дошці оголошень. Загалом зустрічі були проведені у теплій, дружній атмосфері, де кожен бажаючий отримував кваліфіковану відповідь на запитання, які його цікавили.
     Завідувач кафедри управління земельними ресурсами Ольга Дорош радо вітала випускників з м. Ірпінь, зустріч з якими організував доцент кафедри Євген Бутенко.


     

Доцент Андрій Барвінський провів двосторонні зустрічі з начальником відділу освіти Малинської районної державної адміністрації Житомирської області Віталієм Коробейником і начальником відділу освіти виконавчого комітету Малинської міської ради Миколою Шеренком.
       Як завжди, активна у профорієнтаційній роботі доцент кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі Антоніна Москаленко, яка відвідала гімназію міжнародних відносин № 323, що в м. Києві, Ревнівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів та опорний навчальний заклад Вороньківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Бориспільської району. А її колега по кафедрі Олег Дроздівський у листопаді відвідав три сільські школи Таращанського району Київської області.


  


    Доцент кафедри землевпорядного проектування Оксана Кустовська традиційно опікується випускниками шкіл с. Хотів і с. Лісники Києво-Святошинського району та деяких навчальних закладів Голосіївського району.
     Завідувач кафедри геоінформатики і дистанційного зондування Землі Світлана Кохан зосередила свою профорієнтаційну діяльність на зустрічі з батьками шкіл міста Києва.
     На останок засідання, було сформовано план профорієнтаційної роботи протягом зимових місяців. Декан факультету Тарас Євсюков зауважив, що в січні учні на зимових канікулах, тому максимально зосередити увагу під час їхнього навчання. Також було прийнято рішення активно проводити профорієнтаційну роботу через студентів факультету. Вченою радою прийнято рішення забезпечити кожному науково-педагогічному працівнику факультету мінімум одного вступника та одного слухача на підготовче відділення.

Заступник декана факультету землевпорядкування
Наталія Мединська

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook