ПІДБИТО ПІДСУМКИ ТВОРЧОГО КОНКУРСУ «НУБІП – МІЙ ДІМ-2017»

5 грудня 2017 року
ауд.№313

        Золота голосіївська осінь цього року запам’яталася багатьма цікавими мистецькими подіями. І на початку листопада розцвіла у НУБіП України різнобарв’ям творчих робіт, поданих на конкурс образотворчого, декоративно-вжиткового мистецтва та фотографії «НУБіП – мій дім-2017».

 

Конкурс мав на меті розкрити нові таланти молоді і підтримати творчу складову у житті студентів, а також сприяти втіленню нових ідей, розвиткові нових напрямів і жанрів сучасного мистецтва. І чи не найголовніше - допомогти учасникам проявити себе, самореалізуватися в роботах різних жанрів образотворчого, декоративного мистецтва та фотографії.

 

Дівчат та юнаків різних напрямів підготовки поєднало мистецтво. Декоративний розпис, флористика, фотографія, живопис – які тільки напрямки творчості не були репрезентовані на конкурсі.

 

Найактивнішими виявилися студенти факультетів ветеринарної медицини та харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

Ось загальна статистика переможців у семи номінаціях представників факультетів:

Ветеринарної медицини - 10

Харчових технологій та управління якістю продукції АПК ХТІ - 6

Захисту рослин, біотехнологій та екології- 5

Механіко-технологічного- 3

Гуманітарно-педагогічного - 1

 

     

     Виноградова Юлія ВЕМ 9 гр., 1 курс                               Андрійчук Вероніка ВЕМ 9 гр., ІІ курс 

Як сказала одна із переможниць  конкурсу – Юлія Виноградова (ФВМ, І курс 9 гр.): «Такі конкурси дають можливість і «себе показати, і на інших подивитися», тож бажаю кафедрі культурології частіше проводити подібні заходи, а також нових творчих досягнень

На створення моєї роботи, що зайняла перше місце у номінації «Графіка», мене надихнуло саме навчання в університеті на факультеті ветеринарної медицини. В майбутньому я бачу себе саме у цій сфері діяльності. Робота з тваринами і їх лікування приносить мені справжнє задоволення, але мистецтво – невід’ємна складова мого життя, хобі і віддушина».

Так можна сказати і про роботи інших учасників - студентів факультету ветеринарної медицини. Видно, з яким трепетом і ніжністю майбутні ветеринари зображують на своїх малюнках різних тварин, як домашніх, так і диких. Кожен вибирає після навчання окремий напрямок: хтось піде працювати у клініку з домашніми тваринками, хтось має найбільше задоволення від роботи із скакунами, а хтось буде лікувати  екзотичних тварин і птахів. Конкурси ж творчих робіт дають змогу на папері, у фотографії або створенні декоративних об’єктів виявити свої емоції і враження і поділитись ними з іншими.

 

  

Кабакова Єлизавета ЗРБтаЕ (Екологія) 2курс  Корабель інновацій ХТІ

 

 Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК найкраще проявили себе у номінації «Декоративно-вжиткове мистецтво».

Не стало несподіванкою, що майбутні екологи надали перевагу у своїй творчості природним матеріалам і перемогли у номінації «Флористика».

          

                                  Попруга Артем АІ-1702                                           Рибакова Анастасія СП-1503(ск)

 

Механіко-технологічний факультет отримав визнання у номінаціях «Живопис» та «Фотографія».

Прикметно, що у номінації портрет І місце посіли роботи студентки гуманітарно-педагогічного факультету Анастасії Рибакової, яка продемонструвала не тільки майстерне володіння пензлем, а й як майбутній соціальний педагог, яка вивчає психологію, зуміла передати в сdоїй роботі цілий спектр емоцій і почуттів.

 

 

Виставку побачило чимало глядачів, і ніхто не залишився байдужим!

 

Вибирало переможців конкурсу представницьке журі.

Люб’язно погодилися переглянути студентські роботи  відомі київські художниці –

Галина Попінова – членкиня Правління Національної спілки художників України (НСХУ)  http://konshu.org/section/painting/popinova-galina.html

Оксана Попінова – членкиня НСХУ http://konshu.org/section/painting/popinova-oksana.html

Наталія Павлусенко – живописиця, її портрети гетьманів викликали великий резонас (http://pavlusenkoart.com.ua/)  http://coma.in.ua/27952

  

 

Гості поспілкувалися із проректором С.М.Квашею та з директором навчально-наукового центру виховної роботи та соціального розвитку В.П.Коваленком. А також ознайомилися з діяльністю кафедри культурології не тільки із бесіди із зав. кафедри,  проф. І.З.Майданюк, а й поринувши у репетиційний вир, який охоплює всі приміщення кафедри у другій половині дня.

Гостей вразило настільки багато уваги в університеті приділяють мистецькому вихованню студентства в НУБІП України.

 

 

Художниці відзначили високий рівень поданих на конкурс робіт і призналися, що це для них стало повною несподіванкою.  Адже вони не очікували, що майбутні ветеринари, соціальні педагоги, екологи, технологи настільки творчі і креативні!

 

 

 

 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook