Топ-менеджер біржового ринку поділився секретами успішної роботи у сфері інвестицій

20 березня 2018 року

    На кафедрі біржової діяльності і торгівлі для студентів економічних спеціальностей було організовано зустріч із своїм випускником та провідним спеціалістом інвестиційної групи УНІВЕР – Андрієм Руденком. Основною метою є підвищення практичної складової якісної підготовки майбутніх фахівців спеціальності а також посилення конкурентних переваг наших випускників на ринку праці.

       Інвестиційна група УНІВЕР здійснює свою діяльність на українському фондовому ринку з 2005 року. Ключові напрями бізнесу – брокерські послуги (в тому числі інтернет-трейдинг), управління інвестиційними фондами, а також інвестиційно-банківські послуги для корпоративних клієнтів. УНІВЕР займає 1-е місце за кількістю зареєстрованих клієнтів, обсягом торгів ф’ючерсами та опціонами на «Українській біржі», а також входить до Топ-3 учасників за оборотами на ринку акцій.
      Згідно з рейтингами Investfunds.ua УНІВЕР входить до Топ-5 за обсягом коштів публічних інвестиційних фондів і чистому притоку коштів серед усіх вітчизняних компаній з управління активами. 5 з Топ-10 найбільш прибуткових публічних фондів – під управлінням УНІВЕРа.
     Гість розповів про місію компанії – розвивати передові та найбільш перспективні галузі в Україні шляхом залучення найкращого світового досвіду, знань, технологій менеджменту та іноземних інвестицій у проекти групи у різних секторах. Акцент зробив на розвиткові високих технологій, у першу чергу, у межах інноваційних та індустріальних парків, а також на відновлюваній енергетиці, біофармацевтиці та сучасному агропромі.
     Цікавість у студентів викликав той факт, що за кілька останніх днів інвестори-іноземці збільшили свої вкладення в українські гривневі (!) державні папери (ОВДП) в 2 рази, з 6 млрд грн до 12 млрд грн. Понад $200 млн нерезидентських коштів прийшли в Україну і перечікують кризу в гривневих облігаціях. Тобто наразі інвестори шукають безпечні гавані. Зазвичай, це облігації США чи інших розвинутих країн.


      Лектор показав на прикладах як запропонувати міжнародним інвесторам послуги «єдиного вікна» для реалізації бізнес-проектів в Україні, перш за все, в тих галузях, де є експертиза. Мова йшла про конкретні інвестиційні проекти зі всією інфраструктурою – це й промислова нерухомість в індустріальних парках, і можливості для зростання в інноваційних парках, спільне інвестування у відновлювану енергетику, передові ініціативи в агросекторі та інші проекти групи.

Надія Резнік,

завідувач кафедрою біржової діяльності і торгівлі 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook