На механіко-технологічному факультеті була прочитана лекція на тему: «Десять міфів про 1917 рік»

26 квітня 2018, 9:39
Механіко-технологічний факультет

 26 квітня на механіко-технологічному факультеті була прочитана лекція на тему: «Десять міфів про 1917 рік». Центральний постановчим питанням лекції було – історічні події 1917 року та їх трансформування у сучасній дійсності. Разом з тим.

Віталій Валерійович Скальський, кандидат історичних наук, науковий співробітник відділу історії Української революції (1917–1921 рр.) Інституту історії України НАНУ, відповідальний секретар збірника наукових праць «Проблеми вивчення історії Української революції 1917-1921 рр.»

Кандидат історичних наук Віталій Скальський під назвою «Десять міфів про Українську революцію 1917р.» виклав результати новітніх досліджень дискусійних фрагментів революційних подій.

У 2018 році Україна відзначає:

– 100 років Незалежності;

– 100 років Українській гривні;

– 100 років Українському паспорту;

– 100 років Українській школі;

– 100 років Академії Наук України;

– 100 років Українській Армії і Флоту.

А ще 100 років затвердження Тризуба державним гербом. Українська Народня Республіка, проголосивши свою незалежність та самостійність, мусила вибрати собі і державний герб. Про походження і значення українського герба Тризуба існують різні теорії, жодна з них не є загальновизнаною, але можна виділити кілька теорій які є найбільш обґрунтованими почав свою доповідь Віталій Скальський.

Під час лекції висвітлювалися нові факти щодо історичної події, ставлення до неї сучасників і нащадків, відображення її в пресі та художній літературі. Дослідник проаналізують феномен історичної пам’яті в сучасному українському контексті. Було розглянуто й діяльність Центральної Ради, проекти державного будівництва гетьманату П. Скоропадського, студенти ознайомилися з краєзнавчими розвідками, історичними фактами.

Студенти виявили цікавість до історичних подій у сучасній трансформації та отримали вичерпну відповідь.

Виступ шанованого гостя викликали зацікавлення студентів. Поставлені запитання стосувалися і подій 100-річної давнини, і джерельної бази їх висвітлення, і сучасного стану українсько-російських та польських відносин, і перспектив завершення гібридної війни на українських землях. Дякуючи гостю, деканат висловила надію на те, що історичний досвід 100-річної давнини має навчати сьогодні і бути засторогою на майбутнє.

Заступник декана факультету

О.Заболотько

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook