Як розраховується сільський коефіцієнт при вступі до НУБіП – відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук

3 липня 2018 року

 

 Відповідно до Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти України в 2018 році конкурсний бал – комплексна оцінка досягнень вступника, яка обраховується за результатами вступних випробувань та іншими показниками з точністю до 0,001 відповідно до Умов та Правил прийому.

 
При вступі на навчання до НУБіП України в 2018 році остаточно конкурсний бал множиться на галузевий (ГК) та сільський (СК) коефіцієнти. 
 
Для осіб, зареєстрованих у селах не менше двох років до дня завершення подання заяв про вступ та які здобули повну загальну середню освіту у закладах освіти, що знаходяться на території сіл, у рік вступу сільський коефіцієнт дорівнює 1,02 (для спеціальностей галузі знань 20 «Аграрні науки та продовольства» - 1,05).
 
Документом, який підтверджує право вступника на користування сільським коефіцієнтом, є Довідка про реєстрацію місця проживання особи, відповідно до додатку 13 правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 р. № 207 (завантажити зразок можна за посиланням). 
 
У разі створення електронного кабінету вступника, перевірка статусу школи та року здійснюється автоматично на підставі інформації про наявний документ про загальну середню освіту. Можливість завантажити в ЄДЕБО Довідку про реєстрацію місця проживання особи надається лише тим вступникам, у яких буде підтверджено статус школи та рік випуску.
 
Після отримання такої довідки вступник сканує її і завантажує у свій електронний кабінет. Уповноважені особи приймальної комісії НУБіП України перевіряють право вступника стосовно можливості скористатись сільським коефіцієнтом.
 
Віктор Шевчук,
відповідальний секретар приймальної комісії

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook