ОЦІНЮВАННЯ ЛАНДШАФТІВ ГОЛОСІЇІВСЬКОГО УРОЧИЩА НАВКОЛО ГОРІХУВАТСЬКИХ СТАВКІВ

10 жовтня 2018 року

       Сучасна екологія надає важливого значення тому, як людина сприймає оточуюче середовище основою якого є різноманітні ландшафти – природні, сільськогосподарські, техногенні, селітебні. Тому в один із погожих вересневих днів було здійснено практичне заняття із дисципліни «Ландшафтна екологія» у природних (натурних) умовах. Метою заняття була оцінка фацій ландшафтів, які зустрічаються у Голосіївському лісі та у його парковій зоні.

Серед різноманітності екосистем, що зустрічалися студентам того дня були лісові схилові і рівнинні ландшафти, болотні і лучні ландшафти, акваландшафти, рекреаційні території. Якраз на цих ландшафтах студентами були проведені спостереження їх екологічного стану у нинішніх умовах та за загальноприйнятими методами оцінено кожний із типів ландшафтів, підраховані середні значення бальних оцінок та зроблені відповідні висновки.

  У результаті перевірки студентських робіт встановлено, що найвищі бали отримали рекреаційні ландшафти (сосновий бір із потужною інфраструктурою для відпочинку та проведення дозвілля) та центральна частина (вхід до Голосіївського парку), яка гармонійно антропогенно-змінена відповідно до архітектурних вимог.

 

Це заняття припало до вподоби студентам, адже у неформальній обстановці були отримані, як нові знання і практичні навички із відповідної дисципліни, так і в певній мірі відпочинок, чудовий настрій і багато вражень та емоцій. 

 

      По закінченню заняття за ініціативи студентів був підготовлений стенд із фотовідбитками різноманітних складових дивовижних ландшафтів Голосієва, що може у майбутньому слугувати, як демонстраційний плакат у аудиторних заняттях із ландшафтної екології.

 Викладач: доц. Бережняк Є.М.

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook