Дива трапляються там, де у них вірять

3 грудня 2018 року

Зима – це добрі справи, любов і подарунки. "День Миколая Чудотворця – це день, коли відбувається диво у тих, хто по-справжньому вірить у нього", – запевняє першокурсниця Нестеренко Ірина. Напередодні свята студенти 5 і 4 групи 1 курсу разом із викладачем з української мови за професійним спрямуванням, доцентом кафедри журналістики та мовної комунікацї Чекалюк Веронікою Василівною підготували театралізоване дійство.

Автор сценарію Олена Кива виступ студентів відкриває вітальним словом: «Ось і настала зима – дивовижна пора! Ми зворушені тим, що маємо честь вдруге виступати перед деканатом. Від зустрічей з нашим викладачем Веронікою Василівною завжди радісно на душі, ми любимо пари з української мови. Так і сьогодні гарна нагода одягти вишиванку і привітати зі святом. Що зима для нас? Пропонуємо найцікавіші відповіді». Студенти 4 і 5 груп вважають:"Для мене зима – це сніг надворі, мерехтливі гірлянди з вікон будинків, солодкі мандаринки, казкові вечори, запах хвої вдома, подарункові пакунки, смішні сніговики, веселі ігри у сніжки, початок нового життя, сімейний затишок, очікування дива, згадки про дитинство, засніжені дахи будинків, рум’яні щоки, почервонілий ніс, малюнки морозу на вікнах, лапаті сніжинки, зимові канікули, тепло гарячого чаю, казка наяву, перша у житті сесія, новорічні свята".
Зима – не зима без святкових привітань.
Студенти продемонстрували знання української мови, свої ораторські й авторські здібності. Кожен від себе побажав успішно скласти першу зимову сесію.

Щиро привітали усіх викладачів зі святом Миколая Чудотворця. Особливими словами звернулися до декана Миколи Івановича, чиїм ангелом-хранителем є святий Миколай: "Бажаємо міцного здоров’я, безмежного щастя, удачі в особистому житті, успіху в усіх починаннях, здійснення мрій, яскравих емоцій, палкого кохання, вірних друзів, родинного затишку і тепла, святкового настрою, натхнення, дитячої мрійливості, щоб на душі завжди була радість, щирої усмішки, особистих перемог, невичерпної енергії, прихильної для вас долі, наснаги у всіх ваших добрих справах, щоб на вашому життєвому шляху зустрічалися лише хороші люди, щоб вашому домі завжди панували мир і злагода".

Вероніка Василівна Чекалюк: "Нехай усі добрі побажання здійсняться у 2019 році, нехай кожна родина буде щасливою. Українська мова – це мій улюблений предмет із дитинства, завжди згадую з повагою свою найкращу учительку Ірину Михайлівну Остапенко, вдячна їй за знання й любов до всього українського... Рідна мова, звичаї та обряди – це зв’язок між поколіннями. У кожній родині є свої традиції. Ось наш домашній старовинний рецепт «глінтвейн без алкоголю». Інгредієнти “baby mulled wine”: 200 мл гранатового соку, мед, 2 палички кориці, фреш 1 яблука, 3 шт. кардамону, 60 мл малинового сиропу... прекрасно зігріває".

Студенти подарували різдвяний віночок, придбаний на шкільному доброчинному ярмарку у школярів. Нехай цей ялинковий оберіг приносить щастя на факультет і нагадує про прекрасне свято зими. Вірте у дива!

 

Відео з урочистого виступу знаходиться тут.

 

 

Підготували матеріал: Поліна Ропа, Тетяна Даценко, Артур Бордюг

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook