З листа металу – борона: від теорії до практики

19 березня 2019 року

 Закритий цикл виробництва, програма відшкодування ПДВ, система LEAN, 5S – саме з такими тегами 18 березня пройшло виїзне практичне заняття з дисципліни «Комерційна діяльність» зі студентами економічного факультету 1-го року навчання ОС «Магістр» спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», під керівництвом д.е.н., професора Резнік Надії Петрівни та викладача практичних занять – к.е.н., доцента Слободяник Анни Миколаївни на ТОВ НВП «Білоцерківмаз».
ТОВ НВП «Білоцерківмаз» – підприємство з більше ніж 170 річною історією машинобудування із виробництва обладнання для ведення аграрного бізнесу. Сьогодні науково-виробниче підприємство є лідером вітчизняного виробництва ґрунтообробної техніки з часткою ринку в Україні більше 30%. Підприємство має тісні партнерські відносини, як в Україні, так за межами – в Казахстані, Республіці Білорусь, Молдові, Польщі, Болгарії, Румунії, Чехії, Словаччині, Узбекистані і Таджикистані.

 

  Директор підприємства Магдич Андрій Андрійович гостинно прийняв студентство та викладачів, розповів про життєдіяльність підприємства у сьогоденних ринкових умовах, запровадження новітніх технологій, автоматизацію виробництва. Студентам показали основне технічне обладнання цехів, конструкторський відділ, лабораторію для аналізу металу, закритий цикл виробництва причіпної ґрунтообробної техніки – де виробничий ланцюг починається з листа металу, а готовою продукцією є більше ніж 25 видів ґрунтообробної, кормозбиральної, спецтехніки та мульчувальної техніки.

 

 

  Крім виробничих процесів студенти відчули і комерційну складову бізнес-процесів, що відбуваються на сучасному виробництві. Зокрема, професор Резнік Н. П., акцентувала увагу магістрів на Програму отримання часткової компенсації (25%) вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання українського виробництва, 25% компенсація надається за придбання техніки, що входить у «Перелік вітчизняної техніки та обладнання для АПК», затверджений комісією Мінекономрозвитку. Учасниками програми є 60 українських заводів-виробників, серед яких і ТОВ НВП «Білоцерківмаз». Така програма збільшує попит на обладнання від вітчизняних виробників та дозволяє зменшити витрати на оновлення арсеналу сільгосптехніки на 25%. Адже закупка сучасної сільськогосподарської техніки та додаткового обладнання – гарна можливість поліпшити технологічні можливості аграрного підприємства та підняти прибутковість бізнесу.

 

Доцент кафедри Слободяник А. М., під час екскурсії виробничими цехами детально розповіла студентам про систему «бережливого виробництва» – метою якого є створення оптимальних умов для виконання операцій, підтримки порядку, чистоти, акуратності, економії часу і енергії на підприємстві. Впровадження такої системи допомагає не тільки скоротити терміни створення продукції, виробничі і складські площі, отримати максимальну якість при певній вартості або мінімальна вартість при певній якості виробленої продукції, а і скоротити загальні витрати на виробництво.

По завершенні ознайомлення із виробництвом відбувся підсумковий круглий стіл за участю викладачів, студентів та керівництва підприємства.

В ході круглого столу учасники змогли домовитися про подальші кроки у налагодженні тісної співпраці НУБІП України та ТОВ НВП «Білоцерківмаз».
Студенти вдячні директору підприємства та викладачам кафедри біржової діяльності і торгівлі за організацію проведення виїзних практичних занять на підприємства, можливість спілкування із лідером у сегменті вітчизняного виробництва продукції, розширення світогляду та усвідомлення важливості закріпити набуті теоретичні знання та отримати нові на практиці.

Тетяна Яремчук,
студентка 1-го року навчання ОС «Магістр» спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook