Екскурсія студентів 1 курсу агробіологічного факультету до Музею історії НУБіП України

19 березня 2019 року
НУБіП України

11 березня 2019 р., студенти першого курсу агробіологічного факультету 3 та 7 груп разом зі своїми наставниками, доцентами кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика Завадською Оксаною Володимирівною та Ящук Надією Олександрівною відвідали Музей історії НУБіП України.

Екскурсію провів кандидат історичних наук, доцент Іван Романович Байрак, який почав цікаву та захоплюючу подорож стежками історії із трипільської культури. Іван Романович акцентував увагу на значимість професії агронома з древніх часів та особливу її актуальність сьогодні. Студенти ознайомилися з витоками розвитку землеробства, виникненням сівозмін, звичаями наших предків, історією зародження суспільних відносин на території нашої країни.

На наступній експозиції представлено етапи створення та розвитку нашого славетного університету, якому в минулому році вже виповнилося 120 років! Тут студенти мали змогу на власні очі побачити перші залікові книжки та відомості, фотографії корпусів, які були побудовані першими. Іван Романович наголосив, що до трійки перших факультетів, які започаткували наш університет, входив і агрономічний!

Окремою експозицією представлено роки Другої світової війни, що нерозривно пов’язані з історією нашої Батьківщини та університету. Студенти та викладачі університет добровільно захищали нашу країну в лавах армії і багато з них, на жаль, загинули в боях. Пам’ятник Григорію Скибі, який загинув першим, є символом героїзму та мужності всіх викладачів та студентів університету! Іван Романович зазначив, що і зараз, у такі непрості часи для країни, студенти та викладачі нашого університету не залишаються осторонь і захищають незалежність Батьківщини.

Потім була цікава розповідь про динаміку розвитку та історію успіху нашого університету від перших ректорів та проректорів до сьогодення. Студенти розглядали мережу відокремлених підрозділів університету, які розміщені у різних частинах України, дізналися про відомих випускників університету, які зараз успішно працюють не тільки в нашій країні. Приємно, що і ректор НУБіП України Станіслав Миколайович Ніколаєнко, також належить до них, і зараз успішно розбудовує і примножує славу рідного університету!

Загалом, після екскурсії залишилися приємні враження. Студенти були активними її учасниками, подякували екскурсоводу за цікаву, пізнавальну розповідь,  можливість доторкнутися до історії, залишили позитивні відгуки і підписи у щоденнику та висловили побажання повернутися до Музею вже зі своїми дітьми!

Оксана Завадська та Надія Ящук,

куратори 3 та 7 груп 1 курсу,

агробіологічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook